Home GRADOVIPrnjavor Detalji obračuna u Prnjavoru: Starac sjekirom napao 43 godine mlađeg radnika obezbjeđenja, pa završio na UKC (FOTO-VIDEO)

Detalji obračuna u Prnjavoru: Starac sjekirom napao 43 godine mlađeg radnika obezbjeđenja, pa završio na UKC (FOTO-VIDEO)

by Dejan B.

Sjevnula je sjekira u rukama 81-godišnjeg Dragoja J., ali je u fizičkom obračunu sa 43 godine mlađim Nenadom G. u utorak, na prkingu marketa „Fortuna“ u ulici Magistralni put u tom gradu, izvukao deblji kraj i završio na u Univerzitetsko kliničkom centru u Banjaluci.

Ovaj, inače, 38-godišnji radnik obezbjeđenja ne samo da je svom poznaniku uspio da otme sjekiru, već ga je serijom nožnog i ručnih udaraca oborio na zemlju. Nakon dolaska policije, pomoć je pružena obojici. Sjekirom napadnutom u Htinoj pomoći u Prnjavoru a napadaču u UKC u Banjaluci.

FOTO: Nadzorna kamera/N. Đurić

FOTO: Nadzorna kamera/N. Đurić

Kako naš portal saznaje, predveče istog dana odmah nakon što je, posle ukazane pomoći, otpušten, prnjavorski inspektori su u Kliničkom centru Dragoju J. stavili lisice na ruke. Iz banjalučke Policijske uprave danas (sreda) su saopštili da je „D.J. lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ubistvo u pokušaju“.

-Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su utvrdili da je lice inicijala D.J. napalo sjekirom oštećenog, nakon čega je oštećeni braneći se zadao više udaraca licu D.J. Oštećenom je pružena ljekarska pomoć u Domu zdravlja Prnjavor- saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

FOTO: Nadzorna kamera/N. Đurić

FOTO: Nadzorna kamera/N. Đurić

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu „Ubistvo u pokušaju“, naveli su iz poliicje.

Uvidom u video snimak sa nadzorne kamere, vidi se da je do obračuna došlo na parkingu kada se Dragoje latio sjekire iz gepeka svog automobila. Sreća pred „Fortunom“ je prevagnula na stranu Nenada G. kada je u povlačenju uspio da napadaču, sa sjekirom u ruci, zada udarac nogom u stomak. Potom ga, odgurnivši sjekiru, onesposobio serijom ručnih udaraca na nogama i na zemlji.

Ubrzo je, na poziv šokiranih kupaca, na mjestu obračuna stigla policija. Dragoje je prebačen u UKC Banjaluka, a Nenadu su u prnjavorskoj Hitnoj pomoći, od dva udarca sjekirom u grudni koš, konstatovane lakše tjelesne povrede.

FOTO: Nadzorna kamera/N. Đurić

FOTO: Nadzorna kamera/N. Đurić

OTPUŠTEN IZ UKC PA UHAPŠEN

Pacijent D.J. (1940) primljen je 1.6.2021. godine u 11: 50 časova u Urgentni centar UKC RS.

Pacijent je zadobio lakše tjelesne povrede. Dijagnostički je obrađen, zbrinut i otpušten istog dana iz naše ustanove-odgovoreno je, na upit našeg portala, iz UKC Banjaluka, gde je odmah po otpuštanju Dragoje J. i uhapšen.

FOTO: Nadzorna kamera/N. Đurić

FOTO: Nadzorna kamera/N. Đurić

TRAŽIO DUG, DOBIO SJEKIRU

Kako naš portal saznaje, napadnuti Nenad G. je policiji izjavio da je obračunu prethodilo njegovo pitanje, u marketu, Dragoju J., „kada će vratiti novac njegovom ocu“. Ovaj je, navodno, uz psovku odgovorio da neće nikad. Potom je, nakon što ga je ugledao na parkingu, Dragoje izvadio sjekiru iz gepeka i nasrnuo na Nenada G.

Izvor: Ninko ĐURIĆ  – mojprnjavor.info

Preporučujemo