Derventski rukometaši “upalili motore”: Dva nova imena na Dokićevoj prozivci

Rukometaši Dervente započeli su pripreme za proljećni dio Premijer lige BiH, a u nove pobjede ulaze i sa dva nova pojačanja, Bojanom Grujičićem i Nedžadom Alićem.

Pored pomenutog dua, koji je pojačao četu Zorana Dokića klub se sporzaumno razišao sa Nikolom Markovićem, Milovanom Martinovićem, te golmanom Đorđem Stojićem. Šef struke Dervenćana, nada se da će nova lica donijeti kvalitet ekipi.

“Mi smo dosta uradili u ovom prelaznom roku, koji je tek počeo. Nadam se da ćemo pronaći još jednog beka, kako bi podigli nivo kvaliteta naše ekipe. Ako ne uspijemo, ipak mislim da ćemo sa Grujičićem i Alićem dobiti na kvalitetu. Ovo je prvao vrijeme kada trebamo početi pripreme, jer to je nekh 40-45 do početka sezone. Na papiru nas očekuje nešto lakši raspored, ali sve su utakmice teške, što je liga i pokazala. Vjerujem da će igrači biti dosta agresivniji, te motivisani za nove pobjede”, kazao je Zoran Dokić za Radio Derventa.

Dugogodišnji kapiten Dervenćana Zvjezdan Sibinčić, vjeruje u ekipu, te da uz novu energiju momaka koji su stigli mogu do cilja.

“Znamo šta nam je činiti, a to je borba za opstanak i mislim da možemo to ostvariti.  Uz ova dva nova momka koja su od sada dio ekipe, siguran sam da možemo ostvariti to. Dolaze nam i ekipe koje su u direktnoj borbi za opstanak, gdje moramo uzeti bodove”, rekao je Sibiničić.

Mlada nada derventskog rukometa Dražen Milinković, nada se većoj minutaži, ali i da će ekipa ponovo biti tamo gdje joj je mjesto, a to je u vrhu Premijer lige.

“Moja očekivanja  su da uz ova dva nova igrača, podignemo formu i budemo na nivou koji smo imali prethodne sezone. Nadam se i većoj minutaži, te da ću doprinijeti svojim partijama da Derventi osiguramo opstanak i budemo gornjem dijelu tabele”, istakao je za Radio Derventa mladi Milinković.

Dervenćani će pripreme odraditi u Derventi, a odlazaka iz ekipe neće biti, dok je prelazni rok tek počeo i možda bude još neko novo ime u Derventi do 31.01.2018. godine, kada završava prelazni rok.

Ekipi su priključeni i neki novi omladinic, koji će tražiti svoju minutažu. Takođe, sigurno da će dosta veću minutažu dobiti golman Škrga, koji je sada prva i jedina zamjena za iskusnog Starčevića.

Derventa je polusezonu završila na desetom mejstu sa 12 osvojenih bodova, gdje su ostvarili tri pobjede i tri remija, te šest poraza.

Slobodan Živanić