Home GRADOVIDerventa Derventski karatisti uspješni u Ljubljani

Derventski karatisti uspješni u Ljubljani

by Dejan

U subotu je održano „Internacionalno prevenstvo Ljubljana 2022“ gde se okupilo oko 1500 takmičara iz 18 država, koji su radili na 8 borilišta a gde je pravdu dijelilo 64 sudije.

​„Karate klub Derventa je odputovao sa 18 takmičara koji su obuhvatili kategorije od pjetilića kod juniora. Iako je dalek put i nije se moglo obezbjediti prenoćište, takmičari Dervente su ostvarili odlične rezultate.

“Moram napomenuti da je klub putovao sa najmlađim timom i da su se djeca odlično borili na velikoj smotri takmičara, za njih je ovo veliko iskustvo i podstrek za dalje napredovanje. Međo 18 država obezbjediti pobjedničko postolje je veliki uspjeh, pogotovo kada je u pitanju mladi član naša Marić Marija koja je osvojila bronzu. Veliki teret je bio na mladim članovaima jer seniori ovaj put nisu išli. Pored Marije Marić još jedan mladi član Pejić Dario ostvario je odlična rezultat u borbama, koji je uspio pobjediti protivnike iz Italije, Slovenije, Njemačke, i time došao do baraža gde je za treće mjesto izgubio od dječaka iz Češke. Sledeće takmičenje je u Modriči prve kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Sarajevu april 2023.godine“ naveo je trener klub Vidić Saša.

Pjetlići u katama:
Vidić Dajana četvrto mjesto

Pioniri u katama:
Babić Maja četvrto mjesto
Pavković Vladimir peto mjesto

Mlađe nade u borbama :
Pejić Dario četvrto mjesto
Mihajlović Vladimir peto mjesto

NA POSTOLjE SE POPELA
Kate pojedinačno:
Bronza – Marija Marić

Preporučujemo