Home GRADOVIDerventa Derventa: Za osam udruženja i organizacija gotovo 200.000 KM

Derventa: Za osam udruženja i organizacija gotovo 200.000 KM

by admin

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić upriličio je prijem za udruženja i organizacije koje djeluju na teritoriji ove lokalne zajednice a tim povodom potpisani su i ugovori finansiranju. Na ovaj način za osam udruženja i organizacija, obezbjeđeno je gotovo 200.000 KM.

Dobijen novac dobijen putem ugovora omogućiće organizacijama i udruženjima realizaciju brojnih projekata i godišnjih aktivnosti ali i olakšati pojedine probleme sa kojima se suočavaju u radu.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Radislav Kujundžić kaže da, koji ugovorom dobijaju 40.000 KM i posebno 8.000 KM za akcije dobrovoljnog darivanja krvi, navode da bi bez pomoći iz gradskog budžeta, opstanak bio težak.

,, Mi koji smo uključeni u aktivnosti Crvenog krsta, posebno volonteri, zahvalni smo na podršci lokalne uprave, posebno gradonačelniku Dervente. U današnjem vremenu sve je manje samofinansiranja. Sve manje novca stiže od donatora i drugih međunarodnih organizacija ali i lokalnih privrednika. Ova pomoć mnogo će olakšati aktivnosti”,kaže Kujundžić

Za Udruženje ,,Sunce” koje okuplja djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, kažu kako će sredstva biti od značaja za brojne aktivnosti za koje se nadaju da će se i ove godine, uspješno realizovati.

Predsjendik Udruženja Tatjana Spasojević navodi da na područiju grada postoje oko 17.godina a zajedno uz pomoć lokalne zajednice godinama organizuju prevoz sa članove ali i druge aktivnosti.

Ističe i da djeca i mladi sa smetnjama u razvoju ali i odrasli imaju mogućnost korištenja prevoza i drugih aktivnosti.

,, Iz budžeta grada kroz redovan grant, finansira se centar za lica sa umanjenim intelektualnim sposbnostima, koji je organizova pri Udruženju ,,Sunce” Sve su to neke aktivnosti za život kako djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju ali i njihovih porodica.  ”,kaže Spasojevićeva.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić kaže da dodijeljena sredstava u iznosu od 200.000 KM naizgled ne djeluje mnogo ali predstavljaju jedan korektan odnos lokalne zajednice prema ovim ljudima kaže gradsko rukovodstvo. Ističe i da je glavna poenta ugovora da svi budu zadovoljni.

,, Prilikom dodjele novca gledami smo da, ne bude raspoređen tako da neko bude razočaran a drugi sretan. Tokom raspoređivanja sredstava nismo gledali stranačku, religijsku, polnu ili neku drugu strukturu već na koji način svim jednako možemo pomoći. Mislim da te novce treba valjano opravdati i mislim da to neće biti problem. Ja svima njima želim sreću u daljim aktivnostima i radu i da još dugo postoje”,kaže Simić.

Ugovori su potpisani sa osam udruženja i organizacija pri čemu će dodijeljeni novac pomoći u realizaciji 13 projekata.

TV K3

Preporučujemo