Home GRADOVIDerventa Derventa: Uhapšena zbog skidanja crne magije, od žrtava uzela preko 800 000 KM

Derventa: Uhapšena zbog skidanja crne magije, od žrtava uzela preko 800 000 KM

by admin

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković danas 29.09.2021. godine, u prostorijama zgrade Policijske uprave Doboj održao je vanrednu konferenciju za novinare povodom rasvjetljavanja više krivičnih djela „Prevara“ izvršenih na štetu tri lica, prilikom čega je istima pričinjena materijalna šteta u iznosu koji prelazi 800.000 KM.

Ovom prilikom u obraćanju medijima istakao je da su juče 28.09.2021. godine u Derventi, policijski službenici Policijske stanice Derventa lišili slobode lice inicijala Z.D. sa područja Republike Srbije, za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo prevare na štetu više lica.

Za lice inicijala Z.D. postoji osnov sumnje da je za sad u neutvrđenom vremenskom periodu na štetu lica iz Doboja, Dervente (sa privremenim boravkom u Republici NJemačkoj) i Oštre Luke izvršila krivična djela „Prevara“ na način da je objavljivala oglase na jednoj televiziji iz Republike Srbije predstavljajući se pod različitim imenima te da ima mogućnost skidanja crne magije i izliječenja raznih bolesti, a nakon što su je oštećeni kontaktirali u više navrata je od istih tražila novac i razne predmete koje su joj oštećeni slali autobusom do određenih lokacija, a za tražene predmete je navodila da na njima treba da izvrši određeni obred te da će im iste nakon toga vratiti.

Predmete i novac koji su oštećeni poslali nikad im nisu vraćeni te im je do sada pričinjena ukupna materijalna šteta koja prelazi iznos od 800.000 KM.

Lice inicijala Z.D. je danas uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.
Na kraju konferencije za novinare načelnik Policijske uprave Doboj je apelovao na sve građane da ukoliko ima još lica koji su prevareni na isti ili sličan način da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatni broj telefona 122.

Preporučujemo