Home GRADOVIDerventa Derventa: U akciji “Ukrina 1” oduzeto preko 3 kg droge

Derventa: U akciji “Ukrina 1” oduzeto preko 3 kg droge

by admin

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj zajedno sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Gradiška, 04.01.2022. godine, realizovali su akciju kodnog naziva „Ukrina 1“, prilikom čega su na ukupno sedam lokacija na području gradova Derventa i Gradiška, izvršili pretrese stambenih objekata i putničkih automobila koja koriste lica inicijala M.J. iz Dervente i lice inicijala Lj.M. iz Gradiške.

Policijski službenici Policijske stanice Derventa zajedno sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, 04.01.2022. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili su pretres putničkog automobila kojim je upravljalo lice inicijala M.J. iz Dervente, prilikom čega je pronađen i oduzet mobilni telefon sa preplatničkom karticom i šest providnih vrećica u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Skank“, ukupne mase 3208 grama.

Zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ lice inicijala M.J. je lišeno slobode.

U nastavku akcije policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Gradiška, 04.01.2022. godine, na području grada Gradiška, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršili su pretres stana, vikendice, kuće i pomoćnih objekata i tri putnička automobila koje koristi lice inicijala Lj.M., prilikom čega su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, određena količina puščane i pištoljske municije i drugi predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

Ovom prilikom pronađena je i prostorija koja je u ranijem periodu korišena za ilegalnu proizvodnju opojne droge „Skank“. Protiv lica inicijala Lj.M. će nadležnom tužilaštvu Policijska uprava Gradiška dostaviti Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Lice inicijala Lj.M. je lišeno slobode i nad istim je kriminalistička obrada u toku.

Navedena lica će danas nakon izvršene kriminalističke obrade uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Policijska uprava Doboj

Preporučujemo