Home GRADOVIDerventa Derventa: Turski Lužani dobijaju vodovodnu mrežu

Derventa: Turski Lužani dobijaju vodovodnu mrežu

by admin

Ugovor o odobravanju sredstava za projekat izgradnje vodovodne mreže u naselju Turski Lužani u Derventi danas  su potpisali gradonačelnik Milorad Simić i ministar za raseljena lica i izbjeglice FBiH Edin Ramić. Ovim sporazumom, predviđeno je da oko 50 domaćinstava u ovom  naselju bude priključeno na gradski vodovod.

Mukama stanovnika Turskih Lužana oko snadbijevanja vodom uskoro će doći kraj. Predviđeno je da uskoro krenu radovi na izgradnji vodovodne mreže u ovom naselju, a veliki korak ka ostvarivanju ovog cilja ostavaren je potpisivanjem ugovora o odobravanju sredstava, koje su obezbjedili Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH i gradska uprava.

– Imamo ozbiljne projekte za vodosnabdijevanje ruralnog dijela, a to dokazuje i ovaj ugovor koji će vodom opskrbiti 50 domaćinstava Turskih Lužana. Ministru dugujem zahvalnost jer su prihvatili ovaj projekat. Kod nas je već praksa da potrošači učestvuju dijelom i da lokalna zajednica iz budžeta snosi dio troškova, što je u ovom slučaju 40.000 KM. Verujem da ćemo do kraja ove godine potpisati ugovore i rezervisati novac – kazao je gradonačenik Simić.

Mještani Turskih Lužana zadovljni su jer je dugogodišnja inicijativa o ozgradnji vodovodne mreže došla nadomak realizacije.

– Nama je zaista drago da poslije već nekoliko godina od početka ove inicijative dođemo do nekih finalnih rješenja. Već imamo račun na koji se uplaćuju sredstva, a ovom prilikom želim da pozovem naše mještane da nastave sa uplaćivanjem, kako bismo mogli ovaj projekat da ubrzamo i do kraja da finaliziramo, a zahvaljujući sredstvima Gradske uprave i federalnog ministarstva – istakla je predsjednica Mjesne zajednice Turski Lužani Indira Bundavica

Prema praksi, planirano je da potrošači izdvoje 1.500 maraka po domaćinstvu, ali je svako domaćinstvo skupštinskom odlukom oslobođeno takse koja iznosi gotovo 1.000 KM, drugim riječima pravo učešće, odnosno odricanje u korist priključka za pitku vodu je oko 500 ili 600 KM.

TV K3

Preporučujemo