Home GRADOVIDerventa Derventa: Preko 40 majki sa troje i više djece, ostvarilo pomoć u iznosu od preko 32.000 KM

Derventa: Preko 40 majki sa troje i više djece, ostvarilo pomoć u iznosu od preko 32.000 KM

by admin

Za majke sa troje i više djece sa područija grada Derventa i ove godine obezbjeđeno je preko 32.000 KM navodi gradonačelnik Dervente Milorad Simić podsjećajući kako će ove godine pomoć obezbjeđena za 47 majki.

Podsjeća da ni ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, nisu mogli organizovati prijem za majke ali bez obzira na sve, tadicionalna pomoć nije uskraćena.

,,Gradu Derventa, preko Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u tokom prve polovine godine zaprimljeno je 17 zahtijeva a isplata novčanih sredstava bila je početkom maja. Nakon isplate prvog dijela, zaprimljeno je još 30 zahtijeva, a ukupna sredstva, namjenjena za ove potrebe iznose preko 32.000 KM”,rekao je Simić.

Navodi da su sredstva i ranijih godina bila pripremana za ovu kategoriju navodeći da se to radilo sa mnogo ljubavi i truda prema porodicama.

Podsjeća da sumeđu prvih 17 zahtijeva bila i  dva zahtijeva za rođene blizance pri čemu je objezbjeđeno preko 2.000 KM.

Simić kaže da je u prvom dijelu isplate, objezbjeđeno 13.000 KM dok taj se taj iznos u drugom dijelu kreće preko 19.ooo KM.

,,Ovogodišnju pomoć dobilo 47 majki od čega je njih 30 rodilo troje djece. Pomoć je otišla u ruke i jednoj majci koja je rodila devetoro djece. Od 47 korisnika pomoći, tri majke rodile su blizance”,navodi Simić.

Da ova pomoć mnogo znači, navode i roditelji sa troje i više djece koji su se i ove godine zahvalili gradskom rukovodstvu.

Četvrto dijete, kćerka Neda, donijela je porodici Tepić iz Dervente mnogo radosti ali i obaveza. Ipak razne probleme koje donosi podizanje višečlane porodice, olakšala je pomoć koju dodjeljuje grad.

Majka Dubravka Tepić kaže kako ovu pomoć koriste drugi put za redom, navodeći kako je ovo dobar gest grada.

,, Ova novac mnogo znači i pomaže sa tog materijalnog aspekta. Smatram da taj materijalni aspekat ne treba biti osnova za dobijanje bilo kakve pomoći i da je bitna i ljubav prema porodici”,podsjeća Tepićeva.

Podsjeća kako organizacija i sloga osnova za uspjeh pri čemu se, na taj način, mogu prebroditi svi problemi, koji često nastaju u višečlanim porodicama.

TV K3

Preporučujemo