Home GRADOVIDerventa Derventa: Preko 380.000 KM dobiće 21 sportski klub

Derventa: Preko 380.000 KM dobiće 21 sportski klub

by admin

U Derventi su potpisani u govori o sufinansiranju sportskih klubova sa teritorije ove lokalne zajednice. Ugovore sa gradom, potpisao je 21 klub sa teritorije Dervente a za te potrebe je obezbjeđeno 384.000 KM.

Članovi sportskih klubova prije svega predsjednici i treneri kažu da će sredstava koja će dobiti kroz potpisane ugovore, biti od značaja za dalji rad i neke nove planove.

Trener Odbojkaškog kluba ,,Derventa” Jelena Ninković kaže kako imaju planova da uđu u veći rang takmičenja a obezbjeđena sredstva će to omogućiti.

,, Naša ekipa je bila učesnik i premier lige i prve lige i sada nam je u planu da sa našim djevojkama vratimo staru slavu koja je nekada postojala. Nadamo se i da će mo u budućnosti kroz nove uspjehe, opravdati ova sredstva”, kaže Ninkovićeva.

Predjsjednik Upravnog odbora Kluba malog fudbala “Derventa” Dejan Plisnić je naveo da su dodijeljena gradska sredstva od velikog će značaja i da svaki vid pomoći dobro dođe.

,, U svakom sportu je neophodno novca a svi klubovi uvijek imaju malo problema s tim. Nijedan klub na područiju Dervente ne bi mogao da funkcioniše bez podrške  lokalne zajednice i mi smo im na tome zahvalni. Mi kao klub postojimo već 14.godina i futsal je kao sport veoma mlad i treba još dodatno da zaživi. Mi okupljamo jedno 27 momaka koji zaista vole ovaj sport i to rade volonterski. Zahvalan sam gradonačelniku i ostalima koji pomažu”,kaže Plisnić.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić kaže da, izdavajanje ovih novčanih sredstva, predstavlja brigu lokalne zajednice za rad i život sportskih klubova. Ističe i da su sportisti najbolji promoteri Dervente.

,, Mi na područiju Dervente imamo oko 40 sportskih klubova i nisu uspjeli svi da dobiju ova sredstva već će biti finansirani kada su u pitanju razni projekti. Od gotovo 500.000 KM danas su potpisani ugovori vrijedni 384.000 KM. Mi smo već i zbudžeta izdvojili oko 50.000 KM za Sportsko-kulturni centar pri čemu svima ovima članovima klubova plaćamo treninge, tako da iz tih svojih sredstava, ne moraju izdvajati dio za te potrebe. Neki će reći kako su ta sredstva nepotrebna a ja ipak ne mislim tako već naprotiv da je veoma bitno izdvajati za sport”,kaže Simić.

Na područiju dervente u sportske aktivnosti je uključeno preko 1500 osoba a od toga je gotovo 800 lica uzrasta do 18.godina koji svakodnevno rade i treniraju a sve kako bi donijelu uspjeh svomim klubovima i bili primjer nekim novim generacijama.

TV K3

Preporučujemo