Home GRADOVIDerventa Derventa: Osam novozaraženih, jedna osoba preminula

Derventa: Osam novozaraženih, jedna osoba preminula

by admin

Kod 212 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona, 13. 10. 2021. u 9 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 569 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 212 osoba.

Radi se o 104 muškaraca i 108 žena, od kojih su 58 mlađe, 107 srednje i 47 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 61 osoba je iz Banjaluke, 41 iz Bijeljine, 17 iz Prijedora, 14 iz Kozarske Dubice, po osam iz Dervente i Modriče, sedam iz Kotor Varoša, po šest iz Zvornika, i Laktaša, po pet iz Doboja i Šipova, po četiri iz Bratunca, Mrkonjić Grada, Ugljevika i Šekovića, tri iz Gradiške, po dvije iz Kneževa, Milića, Prnjavora i Teslića i po jedna iz Vlasenice, Kostajnice, Lopara, Petrovca, Petrova, Srebrenice i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj. Radi se o 15 muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Istočne Ilidže, Bijeljine, Modriče i po jedna iz Srpca, Gradiške, Prijedora, Rogatice, Foče, Ugljevika, Doboja, Dervente, Stanara, Trebinja i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 78.565 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 4.485 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 329.243 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 668, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 245, a u ostalim bolnicama 423. Na respiratoru je 63 osobe (27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 36 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.575 osoba.

Preporučujemo