Home GRADOVIDerventa DERVENTA: NOVA OPREMA ZA VATROGASCE

DERVENTA: NOVA OPREMA ZA VATROGASCE

by Dejan

Pripadnike Profesionalne vatrogasno- spasilačke jedinice grada Derventa danas je posjetio gradonačelnik Milorad Simić, a novcima iz budžeta grada opremljena je novim radnim odijelima i zaštitnim uniformama, što će još više omogućiti efikasnije intervencije za 14 pripadnika ove jedinice.

Gradonačelnik Simić rekao je da je ova jedinica i do sada izvršavala uspješno sve zadatke u spasavanju života i imovine.

“Opremanje jedinice jedan je od ozbiljnijih projekta, a iako je ova jedinica i do sada bila korektno opremljena i izvršavala sve zadatke, od danas vjerujem da smo po opremljenosti u samom vrhu Republike Srpske. Nove uniforme za čitav tim vatrogasaca i nabavka dodatne opreme koja je bila neophodna u intervencijama čini iskorak u spasavanju ljudi i imovine i vjetar u leđa ovoj jedinici“, u izjavi novinarima rekao je Simić.

Starješina Profesionalne vatrogasno – spasilačke jedinice Slaven Pijetlović zahvalio se Gradskoj upravi za podršku, ocijenivši da je ova jedinica trenutno jedina u Srpskoj koja posjeduje zaštitne uniforme poput ovih koje su nabavili.
„Vjerujem da je u Republici Srpskoj samo naša jedinica opremljena novim uniformama. Pored toga, dobili smo radne uniforme za svakog našeg vatrogasca, izolacione aparate i ostalu opremu koja nam je neophodna za rad“, rekao je Pijetlović.

On je dodao da nove uniforme pružaju bolju zaštitu prilikom požara i drugih intervencija, što je svakako na prvom mjestu.

Posavske novosti

Preporučujemo