Home GRADOVIDerventa Derventa: Luka Tadić prva beba u novoj godini

Derventa: Luka Tadić prva beba u novoj godini

by admin

Luka Tadić prva je beba rođena na području Dervente u ovoj godini. Luku je na svijet donijela majka Dragana 5. januara 20 minuta nakon ponoći i treće je dijete u porodici Tadić.

“Luka je na porodu bio težak 3.700 kilograma, a dugačak 56 centimetara. Porod je prošao dobro, beba je dobro i ja se super oporavljam. Ide sve svojim tokom, lijepo je i uživam i ja u njima, a i oni sa mnom”, ističe majka Dragana Tadić.

Prinovi su se u porodici Tadić svi obradovali, a najviše brat Sergej i sestra Ivana. Otac Danijel i majka Dragana oboje su zaposleni, a nakon šest godina braka sada uživaju u petočlanoj porodici.

Već tradicionalno, grad Derventa daruje prvu rođenu bebu zlatnim dukatom, a pored toga, stigli su i brojni drugi darovi potrebni novorođenčetu. Grad Derventa ima niz pronatalitetnih mjera kako bi podstakli bračke parove na prinovu i proširenje porodice.

“Čestitam porodici na prinovi i našem najmlađem sugrađaninu dolazak na svijet. Velika je radost što je Luka treće dijete u porodici i u ime gradonačelnika, lokalne uprave i u svoje lično ime, želim da im poželim sve najbolje”, rekao je Siniša Jeftić zamjenik gradonačelnika Dervente.

Jeftić ističe da lokalna uprava ima niz pronatalitetnih mjera, ali je najavio i novine kada je podrška porodici u pitanju.

“Mi smo do sada nagrađivali svako treće i sljedeće dijete u porodici sa po 600 KM, blizance i trojke sa po 1.000 KM i ta sredstva se redovno planiraju u budžetu. Na inicijativu gradonačelnika, plan je da se svako novorođeno dijete u budućem periodu daruje određenim iznosom”, dodao je Siniša Jeftić.

U Derventi natalitet iz godine u godinu raste. U prošloj godini rođeno je 223 nova stanovnika, što je za 33-oje beba više nego godinu ranije.

TV K3

Preporučujemo