Home GRADOVIDerventa Derventa: Četvorodnevni seminar za nastavnike

Derventa: Četvorodnevni seminar za nastavnike

by admin

Stručna i tehnička škola domaćin je četorodnevnog seminara za nastavnike, koji će koristiti novu STEM opremu. Seminar, koji je počeo danas, okupio je 90 učesnika.

Seminar za nastavnike, koji je okupio po 35 nastavnika iz dvije derventske srednje škole i po deset iz Prnjavora i Broda, odvija se u okviru projekta “Tabla”. Stručna tehnička škola u Derventi, domaćin seminara, jedna je od 50 srednjih škola u Republici Srpskoj koje su opremljene STEM laboratorijom u okviru pomenutog projekta.

– Seminar je predviđen da master edukator, njih šest, u toku četiri dana prezentuju znanja koja su stekli na predavanjima koja su imali 16 dana u okviru Republičkog pedagoškog zavoda našim profesorima. Profesori će do kraja 2022. godine, dok traje projakat, a svakako će se nastaviti rad u naučno istraživačkim laboratorijama i unaprijediti nastavni proces. Ovom prilikom se zahvaljujem Ministarstvo prosvjete i kulture i republičkom pedagoškom zavodu koji su prepoznali našu školu, jer osim te opreme koja je stigla, značajno ćemo se i stručno usavršiti i unaprijediti svoj rad na – kaže Branka Jović, direktor Stručne i tehničke škole Derventa.

Četvorodnevni seminar vodi šest master edukatora, profesora iz škola koje su opremljene STEM laboratorijom. Znanja kolegama na seminaru u Dervcenti prenose po dva profesora iz derventskih srednjih škola i po jedan iz Prnjavora i Broda.

Projekat „Tabla“ provodi Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske uz podršku Republičkog pedagoškog zavoda, a finansiran je od strane organizacije „Save the children“. Cilj je, pored opremanja laboratorija laptopovima, pametnom tablom, namještajem, 3D štampače edukacijski setovima i slično, i unaprijeđenje nastavnog procesa.

TVK3

Preporučujemo