Derbi na “Radolinki”

U Tesliću se na nestrpljenjem, ali i zebnjom očekuje jedan od derbija ovog kola Prve lige Republike Srpske.

Na krilima velikog boda iz Krupe na Vrbasu, fudbaleri Proletera žele da savladaju komšije iz Dervente. Trener Mile Lazarević zadovljan je zbog optimizma, raspoloženja koje je pobjedničko. Međutim, poziva na oprez.

– Tekstilac ima dobru ekipu i niz kvalitetnih pojedinaca. Oni su imali samo loš dan prije sedam dana. Doduše, Kozara jeste kvalitetan i snažan rival. Imaćemo dosta muke da zabilježimo pobjedu, ali ako želimo opstanak u ovom takmičenju, moramo dobiti sve utakmice kod kuće. Moji igrači željni su dokazivanja kod kuće, uvjereni smo da ćemo imati ogromnu podršku naših navijača. Ta podrška nam je sada prijeko potrebna. Nadamo se najboljem. Igraćemo pametno, vjerujemo i u podršku navijača, cijelog grada i pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Uprkos činjenici da zbog kartona ili povrede izostaju Aleksandar Kondić i Vladimir Marković – poručio je Mile Lazarević, trener Proletera.

Optimista je i prvotimac Teslićana Predrag Dolić.

– Uz malo više sportske sreće, mogli smo iz Krupe donijeti cijeli plijen. Kada nismo, računamo na tri boda protiv Tekstilca. Neće biti lako, dobar su tim, ali imamo i mi svoju računicu. Pozivamo naše navijače da dođu u što većem broju i da budu naš 12. igrač – kaže Dolić.

Trener Tekstilca, Bojan Magazin, u prilici je da “miješa karte“.

– Tim koji je poražen od Kozare neće istrčati u Tesliću. Igor Susaković ima tri žuta kartona, a Vladanko Komlenović bi bio dobar za meč kod kuće, rovit je. Imam povjerenje u ove momke i nadam se najboljem. Nismo bez šanse u Tesliću. Moramo igrati strpljivo, ne dozvoliti raivalu da preuzme tempo igre. Treba ispoljiti i efikasnost i doći će rezultat – kaže Magazin.

Dejan Plisnić, golman od 40 ljeta, ne plaši se rivala.

– Svakog protivnika poštujemo, ali nismo ostali bez samopouzdanja. Imamo skup kvalitetnih pojedinaca i taj kvalitet neka dođe do izražaja sada u Tesliću. Nije nas išlo protiv Kozare, krenuće protiv Proletera. Daću sve od sebe da moja mreža ostane netaknuta – siguran je Plisnić.

PROLETER – TEKSTILAC

Stadion: “Radolinka“ u Tesliću.
Kapacitet: 1.000 gledalaca.
Sudija: Milan Docić (Banjaluka).
Pomoćnici: Zoran Radaković (Prijedor) i Aleksandar Smiljanić (Laktaši).
Četvrti sudija: Danijel Mandić (Kozarska Dubica).
Delegat: Mlađen Vidačković (Banjaluka).
Kontrolor: Nenad Šukurma (Brod).

PROLETER: Matović, Osmić, R. Popović, N. Popović, Arsenović, Mijailović, Kovačić, Dolić, Panić, Gavrić, Anđelić. Trener: Mile Lazarević.

TEKSTILAC: Plisnić, Prljeta, Jolović, Vujanić, Đukić, Komlenović (Milaković), Gojić, Glišić, Hasanović, Duspara, Asanović. Trener: Bojan Magazin.

Sport-RS