Dejan Plisnić nakon završenog futsal spektakla: Postavili smo veliki zadatak za naredni turnir

Dejan Plisnić sa Asmirom Avdukićem

Spektakularnom finalnom večeri spuštena je zavjesa na međunarodni turnir “Derventa Nektar futsal 2017”. Sve je izgledalo sjajno, onako kao i ranijih godina, kada je ova smotra u pitanju. Čovjek koji sebi ima pravo dati oduška nakon svega svakako jeste Dejan Plisnić, dugogodišnji rukovodilac ovog turnira, i najveći krivac što je Derventa pomalo nenadano, ali sasvim zasluženo preuzela primat najjače smotre malog fudbala u zimskom periodu, ne samo u regionu, već i šire.

“Umor i zadovljstvo su se pomiješali. Nije bilo lako, veliki posao je iza nas, ali najvažnije da su svi zadovoljni, a da je iz Dervente otišla prava slika u region, ali i svijet. Čini mi se da je turir u senirskoj konkurenciji bio izuzetno jak, nikada jači, i na kraju zaslužen trijumf ekipe iz Šapca”, započinje priču Plisnić.

Pa se okreće statistici, iz koje je izvadio svega po malo i koja zaista impozantna

” Oko 150 ekipa je učestvovalo, kada to pomnožite sa deset igrača, znači da je parketom u Derventi prodefilovalo oko 1.500 igrača i igračica. Zanimljivost jeste da otkako se igra po futsal pravilima, 12 godina unazad, samo jedan igrač je dva puta zaredom osvojio turnir, a to je Nikola Josimović, ali sa dvije različite ekipe. Da li će neko od ovih sljedeće godine uspjeti vidjećemo. Isto tako Brazilac Tales prvi je igrač u istoriji Dervente koji je ujedno najbolji strijelac i najbolji igrač! Raritet, ali i podatak koliko je turnir jak”, napominje Plisnić.

A, pripreme za novu smotru već slijede.

“Postavili smo sebi težak zadatak kako sljedeće godine napraviti još bolje. Najbitnije da su ekipe zadovoljne, publika jeste sigurno, jer je imala šta vidjeti , odličan futsal. Kada znate da je turnir gledalo više publike nego što opština broji stanovnika onda znate da ste uspjeli, a onih 1.500 srećnika koji se guralo finalne večeri, daju nam za pravo da kažemo da smo na pravom putu i da istom stazom nastavljamo dalje”, zaključio je Dejan Plisnić, čovjek koji je od Dervente stvorio futsal brend.

pravdabl.com