Home Vijesti plus + Danas blagi porast temperature i više sunčanih perioda

Danas blagi porast temperature i više sunčanih perioda

by admin

Meteorolozi su za danas u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) najavili blagi porast temperature vazduha i povremene sunčane periode

Na jugu će biti pretežno sunčano, a hladnije će ostati u predjelima gdje se magla duže zadrži, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od sedam do 13, na jugu do 15, a na planinama i u predjelima sa maglom od tri stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar.

U većini krajeva jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, a po kotlinama ima magle, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najhladnije jutros bilo je na Bjelašnici gdje je izmjereno minus šest stepeni u 7.00 časova, zatim na Sokocu, na Han Pijesku i u Drvaru minus tri, te na Čemernu minus dva stepena.

Temperatura vazduha u 7.00 časova u ostalim mjestima: Banjaluka, Mrkonjić Grad, Bihać, Tuzla, Kalinovik i Gacko nula, Šipovo, Doboj, Srbac, Srebrenica i Sarajevo jedan, Prijedor, Mrakovica, Novi Grad, Bijeljina, Rudo, Foča, Višegrad i Zenica dva, Bileća četiri, Trebinje osam, Mostar 10 i Neum 11 stepeni Celzijusovih.

 

SRNA

Preporučujemo