Home GRADOVIDerventa Cvijetin Baja Lobožinski iz Novog Sada pobjednik nagradnog konkursa

Cvijetin Baja Lobožinski iz Novog Sada pobjednik nagradnog konkursa

by admin

Cvijetin Baja Lobožinski iz Novog Sada sa pjesmom “Na obali reke” pobjednik je nagradnog konkursa za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda, a povodom 20. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta “Prljača 2021”.

Na nagradni konkurs, u organizaciji Srpskog književnog kluba “Vihor” iz Dervente, stiglo je 87 radova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Njemačke i Švajcarske.

Pobjednik u kategoriji šaljiva pjesma je Gordana Ilić iz Doboja sa pjesmom “Ulovio sam soma jednog ”, a u kategoriji “Ukrinski cvijet” Slava Stanojević iz Teslića sa pjesmom “Ljubavni ples Ukrinskog cvijeta ”.

Pohvaljene su pjesme Rade Janjušić iz Doboja, Mirele Gavranović iz Čelinca, Aleksandre Mrakić iz Gradiške, Vere Koropkin Ratkovac, Evite Bojkovac i Milorada Miše Đurđevića iz Dervente.

Žiri za izbor najljepše pjesme o ljepotama voda u sastavu radio je u sastavu: prof. Sanela Stanković predsjednik, prof. Daliborka Malešević član, pisac i novinar Savko Pećić Pesa član.

Srpski književni klub “Vihor” organizator je i međunarodne manifestacije “Prljača 2021”, koja će biti održana 7. avgusta u Derventi u Centru za kulturu.

“U toku je organizacija manifestacije koja će tradicionalno biti održana u našem gradu. I ove godine prispjele radove objavićemo u zajedničkom zborniku koji učesnici dobijaju besplatno”, saopšteno je iz Kluba “Vihor”.

Pokrovitelj održavanja manifestacije je grad Derventa- gradonačelnik Milorad Simić.

Preporučujemo