Članovi “Vihora” na pjesničkom festivalu u Novom Sadu

Pjesnici Srpskog književnog kluba “Vihor” iz Dervente promovisali su kulturu svog kraja na ovogodišnjem Evropskom “Fejsbuk” pjesničkom festivalu u Novom Sadu, kao i sve što rade na afirmaciji stvaralaštva, rekao je jedan od učesnika Nenad Simić.

Osim Simića iz “Vihora” su na Festivalu, koji je održan u okviru Sajma knjiga, učestvovali Evita Bojkovac i Milorad Đurđević. 

Simić, koji je i predsjednik “Vihora”, kaže da na ovaj način promovišu međunarodne Ilindanske pjesničke susrete u Derventi, koji je se održavaju u avgustu, te da je to prilika i da pozovu pjesnike da učestvuju na nagradnom konkursu. 

Evropski “Fejsbuk” pjesnički festival svake godine okuplja 500 pjesnika iz dvadesetak država koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na “Fejsbuku”. 

Tokom dva dana trajanja manifestacije više od 130 pjesnika lično dolazi na manifestaciju i time ostvaruje prvavo nastupa i recitovanja pjesma. 

Program se sastoji od predstavljanja pjesama, promocije novih izdanja Banatskog kulturnog centra, koji je jedan od organizatora festivala, i tradicionalnog “Otvorenog štanda”. 

Pjesnici iz Dervente drugi put učestvuju na ovoj manifestaciji u Novom Sadu. Svojim nastupom stekli su pravo da postanu državljani “Pjesničke republike”.

SRNA