Home GRADOVIDerventa Četiri osobe novozaražene iz Dervente

Četiri osobe novozaražene iz Dervente

by admin

Kod 144 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona, 12.5.2021. u 9 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 694 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 144 osobe.

Radi se o 66 muških i 78 ženskih osoba, od kojih je 12 mlađe, 76 srednje i 56 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Bijeljine, 15 iz Doboja, 12 iz Banjaluke, deset iz Gacka, osam iz Kneževa, sedam iz Šamca, po šest iz Mrkonjić Grada i Prijedora, pet iz Gradiške, po četiri iz Broda, Dervente, Laktaša, Modriče, Nevesinja, Teslića, Ugljevika i Čelinca, po tri iz Foče i Han Pijeska, po dvije iz Zvornika, Novog Goražda, Ribnika, Čajniča i Šekovića i po jedna osoba je iz Bileće, Bratunca, Vukosavlja, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Lopara, Novog Grada, Pala, Petrova, Srpca i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Šamca, po dvije osobe iz Banja Luke i Doboja i po jedna osoba Gacka, Kozarske Dubice, Laktaša, Modriče, Teslića i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.030 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.537 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 43.769 osoba, a testirano je ukupno 265.339 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 604, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 228, a u ostalim bolnicama 376. Na respiratoru je 65 osoba (28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 37 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.643 osobe, a nadzor je završen kod 184.650 osoba.

 

Preporučujemo