Home GRADOVIDerventa Centar za kulturu: Pred derventskom publikom monodrama “Ima neka tajna veza”

Centar za kulturu: Pred derventskom publikom monodrama “Ima neka tajna veza”

by Dejan B.

U četvrtak 11. marta sa početkom u 19 časova u derventskom Centru za kulturu biće izvedena monodrama “Ima neka tajna veza”. Broj mjesta je ograničen na 50 posjetilaca, a ulaz je besplatan.

Svi zainteresovani mogu svoje ulaznice preuzeti na portirnici Centra za kulturu svakim radnim danom u periodu od 07,00 do 15,00 časova.

Prilikom dolaska potrebno se pridržavati svih propisanih mjera zaštite. Nošenje maski je obavezno.

“Ima neka tajna veza” – monodrama posvećena pjesniku Dušku Trifunoviću.

Monodrama je autorski rad glumca Milana Dimića, koji je bio inspirisan likom i djelom legendarnog pjesnika.

Rad na samoj monodrami je trajao 3 mjeseca, te je ista prožeta stvarnim likovima i događajima iz života pjesnika, te protkana muzikom koja je nastajala na osnovu Trifunovićevih tekstova (Ima neka tajna veza, Glavo luda, Zlatna ribica, Šta bi dao da si na mom mjestu).

Govori o njegovom životu od iseljenja iz Sarajeva u Novi Sad, te usamljeničkom životu, jednog čovjeka koji je silom prilika zavolio vozove.

U monodrami se pored protagoniste koji vodi priču pojavljuje još 5 likova kojim glumac suptilno i vješto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života; od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda u pjesnikovom životu.

Kroz poeziju Duška Trifunovića glumac provlači pjesnikovu emociju i ekspresiju same glumačke igre publici otvara nove poglede na djela pjesnika, te životne situacije koje su ga inspirisale da stvara iste.

U 45 minuta Milan Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pjesništva, Duška Trifunovića. Snažnim nitima koji spajaju glumu, muziku i poeziju povezuje nas sa emocijama i životom ove, ponekad zaboravljene, legende, te prikazuje tajne veze kojima je sebe pjesnik vezao.

 

Preporučujemo