Home GRADOVIBrod BROĐANKA PREŽIVJELA PAD SA LITICE NA OSTROGU

BROĐANKA PREŽIVJELA PAD SA LITICE NA OSTROGU

by Dejan

Dragana Vasić iz Sijekovca preživjela je pad niz liticu visoku gotovo 100 metara u blizini manastira Ostrog gdje je boravila na pokloničkom putovanju.

Nakon dana provedenog u Budvi, Dragana je 16. jula prenoćila u manastiru, a sutradan prisustvovala molitvi i poklonila se moštima svetog Vasilija Ostroškog. Njenu priču donosimo u cjelosti:

-U šest ujutro sam bila kod moštiju Vasilija Ostroškog. Sveštenik mi je rekao da dodirnem kivot. Taj osjećaj ne mogu opisati, kao da mi je struja prošla kroz tijelo. Trebalo je da krenemo kući u 11 časova. Sjela sam iza autobusa. Ni sama ne znam zašto sam uzela štake i došla do litice odakle sam se okliznula i pala u provaliju od 80-100 metara. U padu sam udarala o oštre stijene, ali kao da me je nešto zadržavalo i pružilo ruku prema drvetu za koje sam se uhvatila i zaustavila. Osjetila sam da me boli lijeva noga, malo leđa, ništa drugo -, priča Dragana.

Za tih nekoliko trenutaka cijeli život mi je prošao kroz glavu, kaže Vasić.

-Samo sam se molila Bogu. Našla sam drvo pored sebe i krenula prema gore. Ubrzo su stigli spasioci. Sjela sam u spasilačko korito i više se ničega ne sjećam dok me nisu izvukli. Kada sam bila na sigurnom, znam da sam poljubila krst i popila malo vode-, priča Vasić.

Nakon spasavanja Dragana je prevezena u urgentni centar u Podgoricu.

-Snimali su me, nisu mogli vjerovati da sam pala sa tolike visine bez ijednog preloma. Malo me bole noga i leđa od udaraca o stijene i imam ogrebotine po tijelu i licu. Spasio me Sveti Vasilije i čim stanem na svoje noge, malo se oporavim, ponovo ću otići u Ostrog. Ako me svetitelj čuva, ništa mi ne može biti-, kazuje ona.

Dragana Vasić je kao djevojčica sa samo pet i po godina, bezbrižno se igrajući sa drugarima 1992. nastradala od mine. Od tada je vezana za invalidska kolica. Kako kaže, zahvajuljući majci, vježbama i molitvama je prohodala, istina ne kao prije nesreće.

Mićo Vasić, Draganin otac kaže da je njegovoj ćerki prilikom ekspolozije ’92 godine kada je ranjena stradao i bubreg.

-Ovo je drugi put da se vraća iz mrtvih. Ima papir doktora da Dragana nema nikakva oštećenja. Snimak pokazuje da je bubreg koji je pukao zdrav i radi. I ženske bolesti koje je imala su nestale-, kazuje Mićo.

Mićo Vasić priča i o neobičnom događaju kojem su svedočili 20. jula, po Draganinom povratku kući iz bolnice u Podgorici.

-Sjedili smo ispred kuće kad je nadletilo veliko jato galebova. Tri kuće i drugi objekti su u blizini, ali cijelo jato je sletjelo na našu kuću, kompletan krov su prekrili. Tri tefona su sve snimala, ali na video snimcima se vide samo nebo i krovovi kuća, nigdje ni jedne ptice-, ispričao je Mićo Vasić.

D.I./Radio Brod

Posavske novosti

Preporučujemo