Home GRADOVIBrod Brod na nogama zbog Željane Ristić: Niz humanitarnih akcija održan prošle sedmice

Brod na nogama zbog Željane Ristić: Niz humanitarnih akcija održan prošle sedmice

by admin

Nevladina organizacija „ARGS“ i omladina iz Broda pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za liječenje Željane Ristić.

Prošla sedmica u Brodu je bila u znaku velike humanosti. Humanitarnu akciju „za Željanu“ organizovali su nevladina organizacija „ARGS“ i savjet ucenika SSC „Nikola Tesla, Brod uz pomoć načelnika opštine Ilije Jovičića.

Prije 14 godina Željana je doživjela saobraćajnu nesreću koja joj je nažalost promijenila život i ostala je potpuni invalid. Bori se da ponovo stane na noge i bude bolje kako bi mogla da nastavi svoje školovanje. Njena dijagnoza je kvadriplegija. Saznala je da postoji šansa a to su tri operacije koje su neophodne da ponovo stane na svoje noge. Svaka operacija bi koštala oko 6000 Eura. Jedan od prvih koraka ove akcije bilo je postavljanje kutija za dobrovoljni prilog u ugostiteljskim objektima i marketima na području opštine. Zatim dvije humanitarne zurke organizovane u City kaffe-u I klubu Tiffany.

Udruženje „Moj život je u vašim rukama“ iz Gradiške otvorio je humanitarni broj 17005, gdje pozivom donirate 1 KM za liječenje 16- godišnje Željane Ristić

Određeni dio mlađe populacije veoma je privuklo filmsko veče u amfteatru SŠC “Nikola Tesla” I slobodno možemo reci da je tu prikupljen veći dio novčanih sredstava za nasu sugradjanku. Takodje I brodski sportisti su pokazali svoju humanost, Ženski rukometni klub “Nestro Brod” i fudbalski klub “Polet” igrali su dvije pobjedničke utakmice u Željanino ime.

Kraj sedmice obilježilo je donatrosko veče gdje su svi Brođani pokazali Željani da nije sama u toj borbi. Priređen je bogat program kao I izložba fotografija I slika našhi mladih umjetnika Nikole, Branislave i Zvjezdane od čije prodaje je sav prihod uplaćen za njeno liječenje.

Humana sedmica je završena, ali ne i humanitarna akcija.

Svi koji žele da pomognu mogu to učiniti i uplatom na žiro-račun: 5513051128168659, otvoren kod Nove Banjalučke banke na ime Željana Ristić

Organizatori akcije
Milan Zečević, Danijela Đukić, Slaviša Tomičević, Nikola Miličić i Dražen Lučanović

Preporučujemo