Britanski ambasador posjetio Derventu – FOTO

Foto: RadioDerventa.com

Britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson posjetio je danas opštinu Derventa, gdje je sa načelnikom opštine Miloradom Simićem razgovarao o napretku postignutom u realizaciji projekta privlačenja investicija i poboljšanju poslovnog okruženja na lokalnom nivou /LIFE/.

Ferguson je novinarima rekao da je na sastanku razgovarano o tome kao Velika Britanija može doprinijeti daljem razvoju poslovnog okruženja i poboljšanju uslova privrede u ovoj lokalnoj zajednici.

On je naveo da je ovaj projekat realizovan već u 20 opština u BiH i da su evidentni rezultati i pokazatelji, da je povećano investiranje i otvaranje novih kompanija.

Načelnik Simić rekao je da je Derventa “plodno tlo” kada je u pitanju investiranje, i domaće i strano, ali da joj nedostaje radne snage.

On je izrazio zahvalnost za pomoć ovoj maloj opštini, te napomenuo da je sada ubrzana procedura registracije privrednika, te da će kroz ovaj projekat načiti kako da obezbijede privrednicima da se elektronski prijave i registruju.

Projekat LIFE lokalna zajednica realizuje u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom /IFC/, članicom grupacije Svjetske banke i u partnerstvu sa britanskom Ambasadom u BiH.

Opština Derventa kroz realizaciju projekta LIFE nastoji da poveća konkurentnost putem snižavanja troškova i rizika poslovanja, pojednostavljenje procesa izdavanja dozvola, saglasnosti, odobrenja i poboljšanje opštinskih propisa, i da privlači nove investicije.

 

SRNA