“Bosiljkovići” zaigrali u “Posavskom kolu” u Odžaku – FOTO

Kulturno umjetničko-društvo mladih ,,Bosiljak” iz Dervente, učestvovalo je na tradicionalnoj manifestaciji, Međunarodni festival folklora ,,Posavsko kolo 2017” u Odžaku, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva ,,Napredak,, podružnica Odžak i pod pokroviteljstvom opštine Odžak.

Na festivalu je učestvovalo sedamnaest (17) kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i nekoliko ansambala nacionalnih manjina Slovaka, Italijana i dr.

“Festival je počeo defileom gradskim ulicama do pozornice, koja je postavljena u centru grada, gdje je bio i nastup učesnika. Na ovaj festival pozivani smo nekoliko godina, ali ove godine smo bili u prilici da učestvuju. Nastup je završio oduševljenjem odžačke publike, tako da je nekoliko hiljada posjetilaca tražilo da “Bosiljkovići” ponove svoj nastup”, ističe umjetnički rukovdilac KUDM “Bosilajk”, Stana Nagradić

Spektakularnim bisom i ponovnim oduševljenjem, Bosiljkovići su ispraćeni sa scene. I pored toplog vremena nastup je bio toliko fantastičan da je zaista još zagrijao mnogobrojnu publiku.

Na kraju koncerta priređen je ogroman vatromet, a igrači ističu da pnosno bilo biti član ,,Bosiljka” i predstavnik Dervente na ovako velikoj i dobro posjećenoj manifestaciji, jer je nastup bio briljantan i neviđen u ovom dijelu Posavine.

“Ponovo imamo poziv iz Brčkog, a pozvani smo da gostujemo i u NJemačkoj u decembru, a u toku su pripreme za putovanje u Švedsku i Dansku krajem oktobra, te početkom oktobra je Inter-folk-fest „Bosiljkovanje“ gdje će učešće uzeti preko 15 ansambala”, dodaje Nagradićeva.

Za kraj istču, da zvati se “Bosiljković”, ponos je i dika svakog Dervenćanina.

Radio Dervventa