BLOKADE U DOBOJU: Dvojica kriminalaca pucala na policiju, jedan u bijegu

Foto: RTRS

Policija Republike Srpske blokirala je prilaze Doboju nešto oko podneva jer je pucano na policiju.

Do napada došlo kada su dvojica policijskih službenika uočila lice sa poternice Mustafu Hasanbašića i Benjamina Ćosovića (22), sa kojim je bio u društvu, saznaje RTRS. Međutim, ta dvojica su otvorila vatru na policiju, na šta je policija uzvratila.

U pucnjavi niko nije povređen, ali zatim su se Hasanabašić i Ćosović potukli s policajcima i dvojici naneli telesne povrede. Oba policajca su prevezena u dobojsku bolnicu. Postavljeni su kontrolni punktovi policije na saobraćajnici u naselju.

Ćosović je uhapšen i prebačen u bolnicu zbog povrede glave, a Hasanbašić je u bekstvu zbog čega je policija blokirala sve prilaze Doboju.

Oko 14.25 sati ovo područje nadletao je i helikopter MUP-a RS.

Inače, Hasanbašić je odranije poznat policiji i već se nalazio na poternicama i izbegavao odsluženje kazne. Početkom marta 2007. godine nakon što je preinačena prvostepena presuda Vrhovnog suda FBiH, osuđen je sa osam na sedam godina zatvora zbog razbojništva i ubistva.

Naime, Hasanbašić je u Cirihu 1997. osuđen za ubistvo, da bi potom izvršio krađu, pa pobegao. Uhvaćen je u BiH 2000. godine i prvobitno osuđen na 14 godina, da bi Vrhovni sud preinačio kaznu na 12 godina. U petoj godini izvršenja kazne u KPZ Zenica, obnovljen je postupak na zahtev odbrane i Hasanbašić je osuđen na osam godina zatvora, ali je pobegao u pauzi pre izricanja kazne.

U KPZ-u u Zenici je proveo dve godine.

Kurir/RTRS