Besplatno učlanjenje povodom Svjetskog dana knjige

Narodna biblioteka “Branko Radičević” je, povodom 23. aprila-Svjetskog dana knjige, poklonila svim posjetiocima tog dana besplatno učlanjenje u biblioteku. Direktor biblioteke Mirjana Plisnić kaže da, osim besplatnog učlanjenja povodom Svjetskog dana knjige i tokom oktobarskih dana kulture , cijeli mjesec, je građanima omogućeno besplatno članstvo.”Danas očekujemo značajan priliv članova, uglavnom mališana iz obdaništa , osnovaca ali i penzionera i svih drugih ljubitelja knjige. To činimo tradicionalno svake godine, sa željom da obilježimo  Dan knjige u našoj ustanovi”, rekla je Plisnićeva.

Ona je dodala da je biblioteka nabavila dosta novih izdanja, a cjelokupni knjižni fond iznosi oko 40.000 knjiga i može se pronaći za svakoga po nešto.Od novih naslova nabavljeni su “Fajront u Sarajevu”dopunjeno izdanje Neleta Karajlića, “Isusovi memoari” Vuka Draškovića i drugi.

“Radimo i na organizovanju promocije knjige “Naš otac” autora Ljiljane Habjanović Đurović koja će vjerovatno biti u maju”, rekla je Plisnićeva.Ona ističe da će i ove godine biti održana manifestacija “Noć muzeja” ali će biti postavljena i stalna postavka arheološko-etnološkog i istorijskog karaktera u prostorijama muzeja biblioteke.