Auto moto save RS: Ni ovog jutra nisu idealni uslovi za vožnju

Snijeg koji još uvijek pada, uslovio je da su pravi zimski uslovi za vožnju na gotovo cijelom području RS.U nižim predjelima, kolovozi su zasniježeni, dok na dionicama koje vode preko planinskih prevoja i u višim, planinskim predjelima, pored ugaženog snijega, vozačima skrećemo pažnju i na poledicu.Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na svim ovim dionicama obavezna je upotreba lanaca. Preko Romanije (Sarajevo-Rogatica) policija propušta šlepere i teretna vozila sa prikolicom u određenim vremenskim intervalima, naizmjenično i uz obaveznu upotrebu lanaca. Na području donjeg Podrinja, jak vjetar formira sniježne nanose na visoravnima i preko planinskih prevoja, a vozačima skrećemo pažnju i na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina na dionicama koje prolaze pored kamenih kosina, a posebno izdvajamo putni pravac Dobro Polje-Kalinovik-Ulog.

Na dionicama u usjecima i pored kosina česti su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, vrše čišćenje i posipanje svih dionica po prioritetima. Na svim putnim pravcima neophodna je oprezna i sporija vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.Posebno je neophodno držanje odgovarajućeg rastojanja između vozila i posjedovanje, odnosno korištenje zimske opreme.Vozačima skrećemo pažnju da su, prije uključivanja u saobraćaj dužni propisno očistiti svoje vozilo, a takođe ih upozoravamo na kretanje pješaka po kolovozu, u naseljenim mjestima, gdje trotoari još uvijek nisu očišćeni.

Na autoputevima E-661 Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj, saobraćaj se odvija bez zastoja, po mokrim kolovozima na kojima ima i sniježne bljuzgavice Auto moto save RS: Ni ovog jutra nisu idealni uslovi za vožnju

 Auto moto save RS