Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
Početna stranica » Apel na oprez prilikom spaljivanja otpada tokom obavljanja proljetnih radova
Vijesti plus +

Apel na oprez prilikom spaljivanja otpada tokom obavljanja proljetnih radova

Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na građane da tokom obavljanja proljetnih radova na krčenju zemljišta i uređenju imanja, spaljivanje korova i drugog zapaljivog materijala vrše samo tokom dana, u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati. Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja.

Radi sprečavanja nastajanja šumskih požara, našim sugrađanima preporučujemo da ne stvaraju divlje deponije smeća, da ne vrše spaljivanje ostataka žitarica i spaljivanje drvenog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada gdje, usljed nekontrolisane vatre može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru, koji mogu ugroziti ljudske živote, stočni fond i imovinu građana.

Podsjećamo građane da u slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj – 123,  nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj – 122 ili Centar za obavještavanje na broj -121.

Centar javne bezbjednosti Doboj će u okviru svojih nadležnosti preduzimati zakonom propisane mjere i radnje protiv lica koja su izazvala požar i na taj način ugrozili zdravlje ljudi i njihova materijalna dobra.

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u 2015. godini evidentirana su 82 požara, od kojih se 4 odnose na šumske požare. Ukupna pričinjena materijalna šteta nastala u požarima iznosi oko 422.000,00 KM. Tokom 2015. godine nije bilo evidentiranih povreda lica tokom paljenja korova i krčenja zemljišta, dok su u požarima koja su izbila u stambenim objektima smrtno stradala dva lica, dva lica su zadobila teže i dva lica lakše tjelesne povrede.

    CJB Doboj

Slične objave

Povodom početka školske godine MUP RS uputio apel vozačima da prilagode brzinu

admin

Vjernici islamske vjeroispovijesti proslavljaju Kurban-bajram

admin

Sutra pretežno sunčano i veoma toplo, uz maksimalnu temperaturu do 36 stepeni Celzijusovih

admin

PETROVO: Štab za vanredne situacije upozorio građane da ne koriste vodu iz rijeke Spreče

admin

Sutra sučano, temperatura do 36 stepeni Celzijusovih

admin

U Vukosavlju počelo uređenje putne infrastrukture

admin