Home GRADOVIDerventa Akcija MUP-a RS „Ne dozvolite da se smijeh pretvori u krik“

Akcija MUP-a RS „Ne dozvolite da se smijeh pretvori u krik“

by admin

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje akciju „Ne dopustite da se smijeh pretvori u krik“, a sve u cilju da predstojeći praznici proteknu u bezbjednom okruženju, bez upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava.

Policijski službenici će do 30. decembra organizovati u saradnji sa školama u Republici Srpskoj predavanja za učenike o svim opasnostima koje nosi upotreba pirotehničkih sredstava.

Igre sa petardama posebno su opasne na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, a svako ko želi na taj način da „podijeli“ veselje, mora biti svjestan da može ugroziti svoje, ali i tuđe zdravlje. Dosadašnja iskustva su pokazala da od petarde najčešće stradaju šake, prsti i oči, a najvećem broju slučeva se radi o dubokim povredama u kombinaciji sa opekotinama.

Pripadnici MUP-a RS će u cilju podizanja svijesti građana o opasnostima koje nosi upotreba pirotehničkih sredstava organizovati i niz drugih događaja u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Istovremeno, policijski službenici će u saradnji sa nadležnim inspekcijiskim službama u predstojećem periodu preduzeti pojačane aktivnosti kontrole u cilju sprečavanja neovlašetene prodaje pirotehničkih srdstava, a sve vlasnike prodavnica koje imaju zakonsko ovlaštenje da prodaju pirotehnička sredstva upozoriti da kupovina i prodaja moraju biti u skladu sa zakonskim propisima.

MUP RS

Preporučujemo