Home GRADOVIDerventa Јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Геронтолошки центар Дервента

Јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Геронтолошки центар Дервента

by admin

Скупштина града Дервента је на наставку 3. сједнице одржане 12. априла 2021. године донијела је Одлуку о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање директора Јавне установе Геронтолошки центар Дервента.

Јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Геронтолошки центар Дервента објављен је у дневном листу Глас Српске од 29. априла 2021. године, „Службеном гласнику РС“, број: 39/21 од 29. априла 2021. године и у Дервентском листу 29. априла 2021. године.

Рок за подношење пријава кандиата је 15 дана од дана посљедњег објављивања Јавног конкурса у једном од наведених јавних гласила и истиче  закључно са 14. 05. 2021. године.


На
основу члана 8. Закона о министарским, владиними другим именовањима Републике Српске (Службенигласник Републике Српске, број 41/03) члана 17. Статута ЈУ Геронтолошки центар Дервента број 87-5/20 од 15.05.2020. године и члана 1. Одлуке о расписивањуЈавног конкурса за избор и именовање директора  Јавне установе Геронтолошки центар  Дервента („Службени гласник Града Дервента“, број 8/21), Скупштина града Дервента расписује

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за избор и именовање  директора Јавне установе Геронтолошки центар  Дервента

I Скупштина града Дервента расписује  Јавни конкурс за избор и именовање  директора  Јавне установе Геронтолошки центар Дервента.

II Опис послова за директора :

Директор руководи Геронтолошким центром, организује и руководи процесом

рада и пословања и самостално доноси одлуке у оквиру своје надлежности , представља и заступа установу и одговоран је за законитост рада установе.

У остваривању обавеза директор обавља и следеће послове:

предлаже финансијски план и годишњи програм рада установе и предузима

мјере за њихово спровођење, извршава одлуке и закључке оснивача и даје приједлоге за доношење одлука и закључака, извршава одлуке управног одбора, подноси управном одбору и оснивачу извјештај о резултатима пословања, по периодичном и годишњем обрачуну,одговоран је за извршавање финансијског плана установе, стара се о одржавању и правилном коришћењу и обезбјеђењу средстава којима располаже установа, предлаже управном одбору акт о организацији и систематизацији радних мјеста и друга општа акта, одлучује о потреби заснивања радног односа , одлучује о избору кандидата за заснивање радног односа, одлучује о појединачним правима, обавезама и одговорностима радника на раду и у вези са радом , извршава правоснажне одлуке суда и других органа , предлаже доношење одлука о коришћењу средстава у складу са законом, именује сталне и повремене комисије и обавља и друге послове прописане законом , актима оснивача и Геронстолошкогцентра.

III   Мандат

Директор се именује на мандатни период од 4 ( четири ) године са могућношћу

поновног избора

   IV   Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове

а) Општи услови за кандидате за директора су:

–    да су држављани РС или БиХ,

да су старији од 18 година,
да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривична дјела која их чини неподобним за обављање тражених послова,
да нису отпуштени из државне службе као резултатдисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Републици Српској у периоду од три године приједана објављивања упражњене позиције,
да не служе казну изречену од Међународног суда забившу Југославију и да нису под оптужницом тогсуда, а  да се нису повиновали налогу да се појаве пред Судом ( Члан ИX 1. Устава БиХ),
да имају општу здравствену способност

б)  Посебни услови и критеријуми  за именовање директора су:

1.  Директор се именује из реда стручних радника,

стручни радници су лица која су стекла образовање првог циклуса у трајању од најмање три а највише четири године и вреднује се са најмање 180 односно 240 ECTS бодова , односно да имају стручну спрему стечену према закону који регулише високо образовање, одговарајућег усмјерења,

–  стручни радници су радници следећих звања: дипломирани социјални радник, дипломирани правник, дипломирани психолог, дипломирани социјални педагог и дипломирани дефектолог( дипломирани специјалниедукатор и рехабилитатор),

– стручни радници запослени у установи за смјештај корисника, поред напријед наведених занимања су и запослени који су завршили одговарајућа педагошка и здравствена усмјерења,

 За директора Геронстолошког центра поред наведних стручних радника могу бити именована и лица која имају високу стручну спрему економских усмјерења.

2. да има најмање 5 ( пет ) година радног искуства у струци,

3. да има положен стручни испит за рад у органима управе.

Под раним искуством у струци од најмање 5 година подразумијева се радно искуство након стицања стручне спреме из тачке IV б ) 1. алинеја један, два три и четири.

V  Потребна документа

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставитидоказе о испуњавању општих и посебних услова :

овјерену копију дипломе,

– доказ о радном искуству у струци,

биографију о кретању у служби,

увјерење да нису осуђивани за кривично дјело ( за кандидате рођене у Републици Српској увјерење ће се прибавити службеним путем),

– потписане и овјерене изјаве о испуњавању услова из  тачке IV, под а) алинеја 4. и 5.  овог конкурса,      

увјерење о општој здравственој способности ( кандидати који буду изабрани доставиће накнадно )          

 кандидати могу приложити и друга документакојима доказују испуњавање потребних услова .

Документа којима се доказује испуњавање општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној фотокопији, а документа из  тачке  IV под а) алинеја 4. и 5.   не могу бити старија од шест мјесеци од издавања.

Са свим кандидатима који уђу у ужи избор, Комисија за избор ће обавити интервју, о чему ћекандидати бити благовремено обавијештени.

VI  Сукоб интереса

Кандидати не могу обављати дужности, активности или бити на положају који доводи до сукобаинтереса, како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 73/08 и 52/14), Закона о министарским, владиним и другимименовањима Републике Српске (Службени гласникРепублике Српске, број 41/03), као и другим законима који регулишу сукоб интереса и неспојивости  функција.

Кандидати не могу бити лица која су на функцији у политичкој странци.

VII  Рок за подношење пријава је 15 дана од данапосљедњег објављивања конкурса у једном о јавнихгласила из тачке VIII  овог конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве са потребним документима могу се доставитилично у шалтер салу Градска упраа  града Дервента илипутем поште на адресу: Скупштина града Дервента, Ул. Трг ослобођења број 3, 74400 Дервента, посебно   саназнакомКомисија за избор по  јавном конкурсу  за именовања  у Јавној установи Геронтолошки центар Дервента“

VIII Јавни конкурс ће се објавити у Службеномгласнику Републике Српске, дневном листу „ГЛАСУ СРПСКЕ“ и Дервентском листу.

СКУПШТИНА ГРАДА ДЕРВЕНТА

Број: 01-022-125/21

Датум: 12. арпила 2021. године

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА                                                                                                                                                      Мирко Земуновић, с.р.

 

Izvor: derventa.ba

Preporučujemo