Home GRADOVIDerventa Јавни конкурс за избор и именовање директора Дом здравља Дервента

Јавни конкурс за избор и именовање директора Дом здравља Дервента

by admin

Скупштина града Дервента, на наставку 3. сједнице одржане 12. априла 2021. године, донијела је Одлуку о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање директора Јавне здравствене установе Дом здравља Дервента.

Јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне здравствене установе Дом здравља Дервента објављен је у дневном листу Глас Српске од 29. априла 2021. године, „Службеном гласнику РС“, број: 39/21 од 29. априла 2021. године и у Дервентском листу 29. априла 2021. године.

Рок за подношење пријава кандидата је 15 дана од дана посљедњег објављивања Јавног конкурса у једном од наведених јавних гласила и истиче  закључно са 14. 05. 2021. године.

 

На основу члана 8. Закона о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 41/03) , члана 73. став 2.   Закона о здравственој заштити  ( „Службени гласник  Републике Српске“, број 106/09 и 44/15 ) и члана 1. Одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање директора  Јавне здравствене установе Дом здравља Дервента („Службени гласник града Дервента“, број 8/21), Скупштина Града  Дервента  расписује

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

 за избор и именовање директора  Јавне здравствене  установе Дом здравља Дервента

           I   Скупштина  града  Дервента расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора   Јавне здравствене установе Дом здравља  Дервента.

   II  Опис послова директора :

Организује и руководи процесом рада у ЈЗУ Дом здравља, организује и спроводи унутрашњи надзор над радом здравствених и других радника, предлаже и спроводи пословну политику ЈЗУ Дом здравља, предлаже програм рада и финансијски план установе, предлаже и извршава одлуке управног одбора установе, наредбодавац је за извршавање финансијског плана Установе, одлучује о коришћењу средстава у сладу са законом и општим актима Установе, именује и разрјешава раднике са посебним овлашћењима и одговорностима, предлаже правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста , као и све друге нормативне акте које доноси Управни одбор ЈЗУ Дом здравља, осим Пословника о раду Управног одбора, одлучује о појединачним правима, обавезама и одговорностима радника у складу са законом, колективним уговором и општин актима Дома здраља, , одлучује у првом степену о захтјеву аз за заштиту права радника , одлучује о службеним путовањима радника, даје сагласност здравственим радницима Дома здравља за самостално обављање дјелатнсоти или обављање дјелатности у другој здравственој установи , одлучује и о свим другим питањима , као и обавља све друге послове који су важећим прописима и нормативним актима у надлежности директора.

Директор за свој рад одговара оснивачу.

III   Мандат

Директор  се именује на период од четири ( 4 ) године.

   IV Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове

а) Општи услови за именовање директора дом здравља  су:

    да је држављани РС или БиХ,

  • да је  старији од 18 година,
  • да није  отпуштен  из државне службе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Републици Српској у периоду од три године прије дана објављивања упражњене позиције,
  • да није осуђиван  за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобим за обављање дужности у дому здравља,
  • да не служи  казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и да није  под оптужницом тог суда, а  да се нису  повиновали налогу да се појаве пред Судом ( Члан ИX 1. Устава БиХ),
  • да има општу здравствену способност.

б)  Посебни услови  и критеријуми  за именовање директора Дом здравља су:

                    висока стручна спрема медицинског, стоматолошког, правног или економског смјера  која подразумијева минимално 240 ECTS бодова или еквивалент,

                        потребно стручно знање из дјелатнсоти којом се бави дом здраља,

                        најмање пет ( 5 ) година радног искуства у струци,

                        посједовање руководних и организационих способности ,

                        доказани резултати и успјеси у обављању ранијих послова и

                        програм рада.

Под радним искуством у струци од најмање  пет ( 5 )  подразумијева се радно искуство  након стицања степена стручне спреме  из поглавља  IV тачка б) алинеја 1.

          V  Потребна документа

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова :              

                – овјерену копију дипломе,

                – увјерење о држављанству ,

                – доказ о радном искуству у струци,

                – биографију о кретању у служби,

                -увјерење да нису осуђивани за кривично дјело ( за кандидате рођене у Републици Српској увјерење ће се прибавити службеним путем),

                 – потписане и овјерене изјаве о испуњавању услова из поглавља IV , под а) алинеја 3. и 5.  овог конкурса,                 

                – увјерење о општој здравственој способности

                – програм рада

Кандидати могу приложити и друга документа којима доказују испуњавање потребних услова .

                  Документа којима се доказује испуњавање општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној фотокопији, а документа из поглавља  IV  под а) алинеја 3. и 5.   не могу бити старија од шест мјесеци од издавања.

               Са свим кандидатима који уђу у ужи избор, Комисија за избор ће обавити интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

           VI Сукоб интереса

                 Кандидати не могу обављати дужности, активности или бити на положају који доводи до сукоба интереса, како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 73/08 и 52/14), Закона о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 41/03), као и другим законима који регулишу сукоб интереса и неспојивости  функција.

                Кандидати не могу бити лица која су на функцији у политичкој странци.

        VII   Рок за подношење пријава је 15 дана од дана посљедњег објављивања конкурса у једном о јавних гласила из поглавља   VIII овог конкурса.

                   Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

                   Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у шалтер салу Градске  управе Града  Дервента или путем поште на адресу: Скупштина  Града  Дервента, Ул. Трг ослобођења број 3, 74400 Дервента, посебно   са назнаком „Комисија за избор по  јавном конкурсу  за именовања  у ЈЗУ Дом здравља Дервента“

         VIII   Јавни конкурс ће се објавити у „Службеном гласнику Републике Српске“, дневном листу „ГЛАСУ СРПСКЕ“ и „Дервентском листу“.

СКУПШТИНА ГРАДА ДЕРВЕНТА

Број:  01-022-127/21                                                                        

Датум:  12. априла 2021. године                                             

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА                                                                                                   

Мирко Земуновић, с.р.

 

 

Izvor: derventa.ba

Preporučujemo