Home GRADOVIDerventa Јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ „Туристичка организација општине Дервента“

Јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ „Туристичка организација општине Дервента“

by admin

Скупштина града Дервента, на наставку 3. сједнице одржане 12. априла 2021. године, донијела је Одлуку о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање директора Јавне установе „Туристичка организација општине Дервента“, Дервента.

Јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе „Туристичка организација општине Дервента“, Дервента објављен је у дневном листу Глас Српске од 29. априла 2021. године, „Службеном гласнику РС“, број: 39/21 од 29. априла 2021. године и у Дервентском листу 29. априла 2021. године.

Рок за подношење пријава кандидата је 15 дана од дана посљедњег објављивања Јавног конкурса у једном од наведених јавних гласила и истиче  закључно са 14. 05. 2021. године.

На основу члана 8. Закона о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 41/03), члана 19. Статута Јавне установе „Туристичка организација општине Дервента“, Дервента, број 08/18 од 18.01.2018. године  и члана 1. Одлуке о расписивању  Јавног конкурса за избор и именовање директора  Јавне установе „ Туристичка организација општине Дервента“ Дервента („Службени гласник Града Дервента“, број 8/21), Скупштина  града  Дервента  расписује

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за избор и именовање   директора Јавне

установе „Туристичка организација општине Дервента“ Дервента

      I  Скупштина града  Дервента расписује  Јавни конкурс за избор и именовање  директора  Јавне установе „Туристичка организација општине Дервента“ Дервента

II  Опис послова за директора :

Директор руководи Туристичком организацијом, организује и руководи процесом

рада и пословања , доноси одлуке у оквиру своје надлежности , представља и заступа установу и одговоран је за законитост рада установе.

У остваривању обавеза директор обавља и следеће послове:

  • предлаже финансијски план и годишњи програм рада туристичке

организације  и предузима  мјере за њихово спровођење, извршава одлуке и закључке оснивача и даје приједлоге за доношење одлука и закључака, извршава одлуке управног одбора, подноси управном одбору и оснивачу извјештај о резултатима пословања Туриститчке организације , по периодичном и годишњем обрачуну, одговоран је за извршавање финансијског плана установе, стара се о одржавању и правилном коришћењу и обезбјеђењу средстава којима располаже установа, предлаже управном одбору акт о организацији и систематизацији радних мјеста и друга општа акта, одлучује о потреби заснивања радног односа , одлучује о избору кандидата за заснивање радног односа, одлучује о појединачним правима, обавезама и одговорностима радника на раду и у вези са радом  у складу са Законом о раду , колективним уговором и Статутом установе, извршава правоснажне одлуке суда и других органа , предлаже доношење одлука о коришћењу средстава у складу са законом, именује сталне и повремене комисије и обавља и друге послове прописане законом , актима оснивача и  установе.

III   Мандат

  • Директор се именује  на мандатни период од 4 ( четири ) године са могућношћу

поновног избора

IV   Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове

а) Општи услови за кандидате  за директора су:

    да су држављани РС или БиХ,

  • да су старији од 18 година,
  • да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривична дјела која их чини неподобним за обављање тражених послова,
  • да нису отпуштени из државне службе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Републици Српској у периоду од три године прије дана објављивања упражњене позиције,
  • да не служе казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и да нису под оптужницом тог суда, а  да се нису повиновали налогу да се појаве  пред Судом ( Члан ИX 1. Устава БиХ),
  • да имају општу здравствену способност

б)  Посебни услови и критеријуми  за именовање директора  су:

  завршен први циклус студијског програма са најмање 180 ECTS бодова или еквивалент,

  потребно стручно знање из дјелатности којом се бави Туристичка организација општине,

    најмање двије године радног искуства у стурци од чега најмање једна година на руководећим пословима у туристичком сектору,

  активно знање једног страног језика на нивоу B2, C1 или  C2 у складу са CEF стандардима,

    посједовање руководних и организационих способности,

    доказани успјеси и резултати у обављању ранијих послова ,

    програм рада установе

Под рданим искуством у струци од најмање двије године подразумијева се радно искуство након стицања стручне спреме из тачке IV – б ) – алинеја један.

          V  Потребна документа

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова :

                – овјерену копију дипломе,

                – доказ о радном искуству у струци, ( тачка IV б) алинеја 3)

                – биографију о кретању у служби,

                -увјерење да нису осуђивани за кривично дјело ( за кандидате рођене у Републици Српској увјерење ће се прибавити службеним путем),

                 – потписане и овјерене изјаве о испуњавању услова из  тачке  IV, под а) алинеја 4. и 5.  овог конкурса,      

                 – увјерење о општој здравственој способности ( кандидати који буду изабрани доставиће накнадно )           

                – доказ о активном знању једног страног језика на нивоу B2, C1 или  C2 у складу са CEF стандардима

                 програм рада установе

               – кандидати могу приложити и друга документа којима доказују испуњавање потребних услова .

                  Документа којима се доказује испуњавање општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној фотокопији, а документа из  тачке  IV под а) алинеја 4.  и 5.   не могу бити старија од шест мјесеци од издавања.

               Са свим кандидатима који уђу у ужи избор, Комисија за избор ће обавити интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

           VI  Сукоб интереса

                 Кандидати не могу обављати дужности, активности или бити на положају који доводи до сукоба интереса, како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 73/08 и 52/14), Закона о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 41/03), као и другим законима који регулишу сукоб интереса и неспојивости  функција.

Кандидати не могу бити лица која су на функцији у политичкој странци.

        VII  Рок за подношење пријава је 15 дана од дана посљедњег објављивања конкурса у једном о јавних гласила из тачке VIII  овог конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у шалтер салу Градска управа  града Дервента или путем поште на адресу: Скупштина града Дервента, Ул. Трг ослобођења број 3, 74400 Дервента, посебно   са назнаком „Комисија за избор по  јавном конкурсу  за именовања  у Јавној установи „ Туристичка органиазција општине Дервента „ Дервента“.

         VIII Јавни конкурс ће се објавити у „Службеном гласнику Републике Српске“, дневном листу „ГЛАСУ СРПСКЕ“ и „Дервентском листу“.

СКУПШТИНА ГРАДА  ДЕРВЕНТА

Број: 01-022-126/21

Датум: 12. априла 2021. године     

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА

Мирко Земуновић, с.р.

 

 

Izvor: derventa.ba

Preporučujemo