Home GRADOVIDerventa У Мишковцима дочекана честица моштију преподобног Сисоја Великог

У Мишковцима дочекана честица моштију преподобног Сисоја Великог

by admin

Велики број вјерника окупио се синоћ у цркви Светог Сисоја Великог у дервентском насељу Мишковци, гђе је донијета честица моштију овог светитеља, у народу поштованог као заштитника ђеце.

Вечерње богослужење предводио је архимандрит Симеун, игуман манастира Покрова Пресвете Богородице у Бишњи, који је и донио честитице светитеља у црквицу уз благослов епископа зворничко-тузланског Фотија.

Након богослужења свештеник Љубиша Новић, који је у претходном времену био надлежни свештеник за Мишковце, одржао је бесједу.

– Ово је историјски дан за парохију и за оне који прослављају и поштују светитеља. Овђе ћемо с љубављу да се молимо и поклањамо свецу – поручио је Новић.

Свештеник Далибор Ђекић захвалио је архимандриту Симеуну на доношењу честице моштију светитеља, осталим свештеницима и окупљеном вјерном народу.

– Ово је дар са неба који стиже у наш храм и служиће на радост, спасење и утјеху. Пресрећан сам што вас видим у великом броју – рекао је Ђекић, који је недавно преузео службу у Црквеној општини Мишковци.

Радосном догађају у Мишковцима осим већег броја вјерника присуствовао је и начелник општине Дервента Милорад Симић.

Света литургија и поклоњење честици светих моштију Светог Сисоја Великог почиње сутра у 9.00 часова, у Мишковцима.

СРНА

Preporučujemo