Home GRADOVIDerventa Прво крштење у цркви Светог Николе

Прво крштење у цркви Светог Николе

by admin

У црквици Светог Николе поред манастирске цркве у Доњој Бишњи обављен  је по први пут свети чин крштења. Наиме породица Јагоде и Благоја Симић својим даровима и прилозима гради ову цркву и њихова два унука Максим и Леонид од сина Оловера који живе и раде у Штудгарту су као први крштени у овој велелијепној цркви.

Сви су били радосни и усхићени у чину крштења, радовала су се и дјеца, њихов отац Оливер, дјед Благоје и бака Јагода, као и кума на крштењу Сања Чолић – Пећић.

– Препун сам лијепих утисака. За мене је ово неко олакшање и нешта посебно. Моја дјеца су се радовала крштењу, окружени смо добротом свих присутних, а посебно манастирских монаха чије благе ријечи пријањају за душу, као утјеха у благотворним молитвама. Драго ми  је да су моја дјеца прва се крстила у овој цркви, коју граде дјед Благоје и бака Јагода, то јест моји родитељи, казао је Оливер Симић.

И док је још одјекивала тиха молитва простором мале црквице,а дјеца новокрштена скакутала од среће, отац, дјед и бака су примали честитке у срећи за благостање за будућност живота у вјеру Христа.

-Божијом вољом отворила се намјена овог лијепог простора у црквици Светог Николе. Од сада ће ово мјесто постати  крстионица. Већ имамо идеје како да урадимо и уредимо крстионицу, ријечи су старјешине манастира Покрова пресвете Богородице у Доњој Бишњи, синђела Симеуна.

И заиста, љепота манстирског мира поред рјечице Бишње још једном је у свој свој радости и свјетлости Божијој одисала мирноћом и неком благом умирујућом свјежином, која је вјетрићем струјала кроз долину и освјежавала присутне у слави крштења.

Савко Пећић Песа

Preporučujemo