Home GRADOVIDerventa Освештан и наложен бадњак код храма Успење Пресвете Богородице – ФОТО

Освештан и наложен бадњак код храма Успење Пресвете Богородице – ФОТО

by admin

У Саборном и спомен храму Успења Пресвете Богородице у Дервенти одржано је вечерње богослужење, након чега је на платоу испред храма освештан и наложен бадњак, у присуству бројних вјерника.

Старјешина храма Радојица Ћетковић, који је предводио вечерње богослужење и освећење бадњака, поручио је вијерницима да се окупе у својим кућама, да имају мир у себи, јер ко нема мира у себи неће га наћи на другом мјесту.

“И ове године је величанствено, пуно вјерног народа окупило се у цркви да прославимо како знамо, а добро то радимо. Ове године посебно смо радосни јер смо урадили дио живописања у цркви”, рекао је Ћетковић.

Он је најавио да ће ове године започети сакупљање прилога за набавку звона за храм, и да је добио обећање од начелника општине Дервента Милорада Симића, да ће он обезбиједити половину новца.

Традиционално налагање бадњака на ватру обавио је начелник општине, који је рекао да је чин паљења бадњака једна топлина у име рађања Исуса Христа, и да се најрадоснији празник у Дервенти обиљежава традиционално.

“Једни другима пожелимо добро, опростимо, пожелимо срећу, доброг здравља”, рекао је Симић.

Прије налагања бадњака улицама града прошла је колона са бадњацима.

Bdanje veče





СРНА

Preporučujemo