Home GRADOVIDerventa Конкурс за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

Конкурс за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

by admin

СРПСКИ КЊИЖЕВНИ КЛУБ ВИХОР ДЕРВЕНТА,

поводом 21. Међународних илинданских пјесничких сусрета

ПРЉАЧА 2022 . расписује наградни

К О Н К У Р С

за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да се пријаве на Конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

1. Пјесма посвећена љепотама вода,

2. Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци, или

3. Пјесма на тему “Укрински цвијет”.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, број телефона и мејл адресу.

Сваки рад искључиво потписан шифром, без рјешења шифре!, мора бити у року трајања Конкурса достављен и путем е-маил адресе skkvihorderventa@gmail.com.

Радови треба да буду писани на српском језику (ћирилица или латиница), у  фонту Times New Roman 12, и да садрже највише 28 стихова, у супротном исти неће бити узети у обзир код оцјене жирија. За ауторство рада одговара кандидат/аутор.

Пристигли радови се не враћају.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, формиран од стране организатора, у складу са Правилником о наградама и такмичењима СрКК ”Вихор” Дервента. Биће проглашен и дипломом и пригодним даром награђен по једанрад из сваке категорије, а у складу са Правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови СрКК Вихор који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији Пјесма посвећена љепотама вода.

Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле доласком у Дервенту, а у случају било какве спријечености доласка награда ће бити уручена првој следећој пјесми са ранг листе жирија као пјесми која је освојила прво мјесто у тој категорији.

Достављањем пјесме на Конкурс кандидат/аутор исказује да прихвата све услове овог Конкурса, изборне критеријуме и Правилник организатора, без било каквих примједби и захтјева. Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири одабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћириличном писму.

Зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и исти никоме неће бити достављан путем поште.

Сусрети ће бити одржани 05. и 06. августа 2022. године у Дервенти. О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници Конкурса бићеобавијештени путем контакта који доставе у рјешењу шифре.

Рок за слање пјесма неће се продуживати.

Радове слати најкасније до 10. јула 2022. године, на адресу:

Српски књижевни клуб Вихор Дервента,

н/р предсједника Симић Ненад,

ул. Краља Петра 1 број 20, 74400 Дервента, РС-БиХ

/са назнаком: за конкурс Вихор, са обавезним означењем категорије за коју се пјесма доставља/

Предсједништво

СрКК “Вихор” Дервента

Preporučujemo