Home GRADOVIDerventa Policija istražuje krivično djelo „Mučenje i ubijanje životinja”, obaviješteno nadležno Odjeljenje za inspekcijske poslove i Кomunalna policija Gradske uprave

Policija istražuje krivično djelo „Mučenje i ubijanje životinja”, obaviješteno nadležno Odjeljenje za inspekcijske poslove i Кomunalna policija Gradske uprave

by admin

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 15.03.2022. godine, iz sredstava javnog informisanja došli su do saznanja da se na području grada Derventa u prehodnom periodu vrši kontinuirano trovanje pasa lutalica od strane nepoznatog lica ili više njih. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se preduzmu određene mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica da li postoje elementi krivičnog djela „Mučenje i ubijanje životinja”.

Takođe, Policijskoj stanici Derventa, 12.04.2022. godine, prijavljeno je da su u blizini ograde porodične kuće u Derventi uočena uginula tri psa lutalice za koje se sumnja da su otrovani. Izvršen je uviđaj na licu mjesta te je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Mučenje i ubijanje životinja”.

O svemu navedenom je obaviješteno nadležno Odjeljenje za inspekcijske poslove i Кomunalna policija Gradske uprave Derventa, radi daljeg postupanja iz njihove nadležnosti.

Apelujemo na građene da ukoliko posjeduju informacije koje mogu biti od pomoći u istrazi o navedenom krivičnom djelu o tome obavijeste policiju na broj 122.

Radio Derventa

Preporučujemo