Načelnik uručio nagrade najuspješnijim učenicima

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić organizovao je danas prijem za 26 nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola i uručio im novčane nagrade u ukupnom iznosu 4.400 KM.
Simić je nagrađenim učenicima čestitao za uspjeh, njihovim nastavnicima i profesorima i poželio im uspjeh u daljem školovanju.

“Oni će jednog dana brinuti o opštini i našoj lokalnoj zajednici. Stvaramo atmosferu da školstvo napreduje i ambijent u kome ih čeka zaposlenje poslije školovanja. Nastavite da učite, vaša budućnost je na ovim prostorima”, rekao je Simić novinarima.

Učenik generacije u Osnovnoj školi “Đorđo Panzalović” iz Osinja Nikolaj Stanić rekao je da je odlučio da upiše bogosloviju.

“Školovanje ću pamtiti po dobrim drugarima, nastavnom osoblju koji su nas obrazovali i vaspitali. Današnji prijem i nagrade mnogo znače, poštuje se i nagrađuje naš uspjeh”, rekao je Stanić.

Jelena Kuzmanović je učenik generacije i vukovac u Stručnoj i tehničkoj školi, a ima namjeru da upiše Ekonomski fakultet u Banjaluci.

“Naš trud se isplatio, prijem i nagrade su dokaz da se poštuje i cijeni uspjeh”, rekla je Kuzmanovićeva.

Za osvojena prva mjesta na regionalnom takmičenju uručena je novčana nagrada od 120 KM, za učenike vukovce 150, a za učenike generacije 200 KM u osnovnom i 300 KM u srednjem obrazovanju.

Pored nagrađenih učenika današnjem prijemu u Centru za kulturu Derventa prisustvovali su roditelji nagrađenih učenika, nastavno osoblje i rukovodstvo osnovih i srednjih škola lokalne zajednice.

SRNA