Danas su ulice grada bile ispunjene radošću i šarenilom, zahvaljujući defileu koji je okupio oko 500 učenika povodom 19. festivala humora i dječijeg stvaralaštva. Učesnici su pokazali kreativnost i maštu, pojavivši se obučeni kao dalmatinci, sportisti, veseli satići i još mnogi drugi inspirativni likovi unoseći vedrinu u svakodnevicu grada.

Ovaj tradicionalni festival, čiji je organizator Osnovna škola „19. april“, promoviše dječije stvaralaštvo kroz različite aktivnosti. Defile je bio samo dio programa, dok su ranije raspisani likovni i literarni konkursi privukli veliki broj radova, čime su djeca imala priliku da izraze svoju kreativnost i talenat.

Najbolji radovi nagrađeni su na svečanosti održanoj u Sportskoj dvorani, gdje su učenici, njihovi roditelji i nastavnici s ponosom prisustvovali dodjeli diploma, nagrada i zahvalnica. Ovaj događaj predstavlja ne samo priliku za djecu da pokažu svoje vještine, već i da se okupe u duhu zajedništva, smijeha i igre.

Festival humora i dječijeg stvaralaštva jedan je od najvažnijih kulturnih događaja za mlade, koji svake godine unosi vedrinu i optimizam u zajednicu, podsjećajući nas na neiscrpnu energiju i kreativnost djece.

@2024 – Radio Derventa –  Sva prava zadržana