Home GRADOVIDerventa Služen parastos palim borcima u Drijenu

Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća u Drijenu odata počast u znak sjećanja na mještane koji su svoje živote položili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Ovaj događaj tradicionalno okuplja porodice palih boraca, predstavnike lokalne zajednice, ratne veterane, kao i ostale sugrađane, kako bi odali počast onima koji su dali najveću žrtvu za slobodu i opstanak Republike Srpske.

Položeno je cvijeće ispred spomen-obilježja u Drijenu, koje čuva imena palih boraca, simbolično podsjećajući na teške trenutke rata i zajedničku borbu za slobodu.

Iz Drijena je poslata snažna poruka o nemjerljivom doprinosu boraca Vojske Republike Srpske, čija je hrabrost i požrtvovanost ostavila dubok trag ne samo u njihovoj zajednici, već i u čitavoj Republici Srpskoj. Zajednica je ponosna na one koji su životima zadužili sadašnje i buduće generacije, a njihova žrtva se nikada neće zaboraviti.

Ovaj dan podsjeća na to koliko je važno njegovanje tradicije i kulture sjećanja, kako bi se osigurala zahvalnost i poštovanje prema herojima iz prošlosti. Mještani Drijena nastavljaju čuvati uspomenu na svoje borce, organizujući ovakve komemoracije i sjećanja, prenoseći priče o hrabrosti i odanosti na mlađe generacije, s ciljem očuvanja identiteta i slobode Republike Srpske.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00