Home GRADOVIDerventa Mitropolit Fotije osveštao zvona i predvodio proslavu krsne slave u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Novom naselju

Mitropolit Fotije osveštao zvona i predvodio proslavu krsne slave u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Novom naselju

by admin

Hram Preobraženja Gospodnjeg u Novom naselju danas je bio mesto svečanog okupljanja vernika povodom proslave krsne slave – Preobraženja Gospodnjeg. Ova značajna crkvena svečanost okupila je veliki broj vernika, koji su se okupili kako bi prisustvovali svetoj liturgiji, slavskom obredu i osveštanju zvona za novoizgrađeni zvonik hrama.

Centralni deo današnje proslave bila je sveta liturgija, koju je predvodio mitropolit zvorničko-tuzlanski Fotije. U atmosferi molitve i duhovnog zajedništva, mitropolit Fotije je izveo i čin osveštanja zvona, koja će ubuduće pozivati vernike na molitvu i obeležavati važna crkvena dešavanja. Zvona su osveštana sa nadom da će služiti kao simbol vere i duhovnog života, ne samo za vernike u Novom naselju, već i za širu zajednicu.

Proslavi su prisustvovali i brojni predstavnici lokalne zajednice, među kojima je bio i gradonačelnik Milorad Simić.

Proslava krsne slave i osveštanje zvona predstavljaju važan trenutak za Hram Preobraženja Gospodnjeg, koji će ostati urezan u sećanju svih prisutnih, kao i simbol trajne veze između crkve i vernika koji se oko nje okupljaju.

Preporučujemo

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00