Home GRADOVIDerventa Gradonačelnik Simić posjetio Udruženje penzijonera u Derventi

Gradonačelnik Simić posjetio Udruženje penzijonera u Derventi

by admin

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić posjetio je danas Udruženje penzionera povodom završetka krečenja prostorija i donirao novi televizor.

Grad je iz budžeta ove godine za Udruženje penzionera izdvojio 83.850 KM.

“Lokalna zajednica ima osjećaj za ovu populaciju. Uvijek smo tu da priteknemo u pomoć ovom Udruženju. Pored redovnog granta od 4.000 KM, ove godine smo podržali tri projekta i to nabavku kostima za hor, krečenje prostora i sada nabavku televizora. Za subvencionisanje lijekova i troškova električne energije najugroženijim kategorijama penzionera je izdvojeno 70.000 KM, što je za 10.000 više nego prošle godine”, rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Udruženja Veljko Spasenić izrazio je zahvalnost lokalnoj zajednici, prije svega na razumijevanju, a potom i na podršci koju organizacija uživa.

“Ove godine smo se obratili Gradskoj upravi sa molbom da nam pomogne u poboljšanju rada Udruženja, prije svega kroz krečenje naših prostorija, tako da smo uspjeli da osvježimo sve prostorije Doma penzionera. Takođe, uslišena je i molba za nabavaku novog televizora. Za subvenciju struje ove godine izdvojene su 52.500 KM za 525 korisnika, dok je za lijekove pomognuto 136 korisnika sa 19.693 KM, i to je suma od oko 70.000 KM pomoći iz budžeta grada i to je neko redovno davanje grada”, istakao je Spasenić.

Udruženje penzionera Derventa broji 3.935 članova, od ukupno 4.514 penzionera.

derventa.ba

Preporučujemo

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00