Home GRADOVIDerventa IZRADA TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA REKONSTRUKCIJU ZGRADE OSNOVNE ŠKOLE “NIKOLA TESLA”

IZRADA TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA REKONSTRUKCIJU ZGRADE OSNOVNE ŠKOLE “NIKOLA TESLA”

by admin

U Derventi je potpisan ugovor o izradi tehničke dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Osnovne škole /OŠ/ “Nikola Tesla” koja je oštećena u zemljotresu.

Ugovor, čija je vrijednost 150.000 KM, potpisao je gradonačelnik Dervente Milorad Simić sa predstavnikom konzorcijuma sastavljenog od šest firmi koji je posao dobio na javnom tenderu.

“Nažalost, u dobroj mjeri kasnimo, jer je skupštinska većina koju smo imali opstruisala ovaj posao”, rekao je Simić novinarima. On je dodao da je Zakon o javnim nabavkama takav da je svako mogao da se žali i da je proces izbora izvođača izrade dokumentacije za rekonstrukciju trajao mnogo duže.

On je naveo da je objekat škole iz vremena Austrougarske, da je pod zaštitom države i da se ne može rušiti.

Simić je dodao da je predviđeno da u narednih 40 dana bude završena tehnička dokumentacija, a potom još 60 dana da se završi projekat.

Prema njegovim riječima, nakon završenog projekta, biće organizovan sastanak sa predstavnicima Vlade Republike Srpske.

“Ponovo ćemo sjesti sa premijerom ili sa nekim sa viših nivoa vlasti da se obezbijedi novac. Takav je i bio dogovor, grad je obezbijedio ovo do sada i finansijsku podlogu. Za izvođenje radova i sanaciju, finansiranje se obavezala Vlada Republike Srpske”, naveo je Simić.

Direktor OŠ “Nikola Tesla” Derventa LJubiša Đurić izrazio je nadu da će projekat izrade tehničke dokumentacije biti što prije završen, da se počne sa rekonstrukcijom objekta, te istakao da je ovo najveći korak u rješavanju velikog problema koji je posljedica zemljotresa.

“Nova školska godina će započeti na način kako je nastava odvijana nakon zemljotresa, da prvi razred ide u OŠ `19. april`, a ostali u Srednjoškolski centar”, rekao je Đurić i naveo da OŠ “Nikola Tesla” ima 870 učenika i oko 120 radnika.

Direktor firme “Urbis centar” Banjaluka Snežana Mrđa Badža, koja je rukovodilac konzorcijuma od šest firmi koje će obaviti projektovanje, istakla je da je škola predivan objekat u centru Dervente, u pješačkoj zoni i da ima istorijsku i arhitektonsku vrijednost.

“Ovaj posao će nam biti značajna referenca. Sve firme su iskusne, sa jako puno inženjera. Na prvi pogled nam izgleda da nije puno oštećen objekat. Danas ćemo ga obići, nakon čega ulazi ekipa da to sve istraži i uradi posao”, navela je Badža.

Posavske novosti

Preporučujemo

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00