Home GRADOVIDerventa Derventa domaćin poslednje etape starta 16. Biciklističke trke

Derventa domaćin poslednje etape starta 16. Biciklističke trke

by admin

Grad Derventa će 17. aprila biti domaćin starta posljednje etape 16. Biciklističke trke “Beograd- Banjaluka”, a danas je tim povodom u Gradskoj upravi upriličeno potpisivanje ugovora.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Dervente Milorad Simić i direktor trke Vladimir Kuvalja.

“Trka je jedan od najvećih događaja na ovim prostorima i šire zahvaljujući i medijima koji daju sve veću podršku, zadnjih par godina znatno više”, rekao je Kuvalja.

On ističe da je Derventa je bila prolazni cilj mnogo puta i upravo prolazak kroz Derventu odlučuje i završni poredak takmičara.

“Prolazak kroz Derventu je za učesnike uvijek bio naporan i tehnički zahtjevan za sve takmičare”, rekao je novinarima Kuvalja.

On kaže da je Derventa poznata među takmičarima od ranije i svi biciklisti se pripremaju kako da izvedu trku kroz grad, gdje ima uspona koji nisu nimalo naivni.

“Vozi se kroz osam gradova, prva etapa u Beogradu, za zatim Obrenovac-Bijeljina, Bijeljina–Vlasenica-Doboj-Prijedor i poslednja etapa iz Dervente do Banjaluke. Start u Derventi je 17. aprila, koja je domaćin u svakom pogledu, počev od Gradske uprave koja uvijek dočeka nas i sve sportiste”, dodao je Kuvalja.

On navodi da je u Derventi po drugi put start poslednje etape, vjerovatno i najinteresantnije etape koja će odrediti pobjednika i onog koji će sa žutom majicom i peharom otići svojoj kući.

Gradonačelnik Milorad Simić je izrazio zadovoljstvo što je Derventa u najvećem dijelu ove manifestacije bila u nekom obliku domaćin.

“Derventa je dobro poznata kada je sport. U pitanju je rasadnik brojnih sportista. Iz skromnog budžeta Derventa izdvaja pola miliona maraka za sport. Drago mi je da sam shvatio ozbiljnost ove manifestacije i da smo start u poslednjoj etapi, gdje se odlučuju pobjednici. Prepoznao sam i menadžment organizacije, jedan visok nivo ozbiljnosti iz godine u godinu”, rekao je Simić.

Sportski direktor trke Saša Gajičić izrazio je zahvalnost za dugogodišnju saradnju Simiću i Gradskoj upravi Dervente.

“Naša saradnja je izuzetna i vjerujem da ćemo je i ove godine ponoviti. Trka je registrovana u Svjetskoj biciklističkoj federaciji visoke kategorije jedan. Imamo 25 ekipa i 185 takmičara koji dolaze iz Australije, Amerike, NJemačke, Italije, Poljske, cijele Evrope i regiona. Nastupaće nacionalni tim BiH i Srbije, te očekujemo jako dobru trku”, rekao je Gajičić.

On kaže da trka počinje 13. aprila i vozi se kružna trka u Beogradu, zatim 14. aprila se vozi od Obrenovca do Bijeljine, a granični prelaz se prelazi bez zaustavljanja biciklista.

“Treći dan se vozi od Bijeljine do Vlasenice. To je dijelom i brdska etapa koja je i najteža. Nakon toga karavan se seli u Doboj odakle se vozi etapa do Prijedora. I u nedjelju, 17. aprila, poslednji dan je i najvažnija etapa, gdje će biciklisti voziti dva kruga kroz Derventu, nakon toga produžavaju preko Srpca sve do Banjaluke gdje se trka završava u centru grada oko 15.00 časova”, navodi Gajičić.

On je pozvao sve građane da uveličaju sportsku manifestaciju i da proprate bicikliste iz regiona i cijelog svijeta.

U saradnji sa gradskom upravom Dervente biće organizovana i dječija trka ulicama Dervente, a Gajičić je pozvao roditelje da dovedu svoje mališane sa biciklima da oprobaju vožnju, kada će dobiti i prikladne nagrade.

Posavske novosti

Preporučujemo

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00