Home GRADOVIDerventa Načelnik sa saradnicima obišao gradilište novog vatrogasnog doma

Načelnik sa saradnicima obišao gradilište novog vatrogasnog doma

by admin

 Načelnik opštine Derventa Milorad Simić obišao je danas gradilište gdje je u toku izgradnja novog objekta vatrogasnog doma, čija je vrijednost oko 340.000 KM.

Izgradnja vatrogasnog doma u Motajičkoj ulici je u prvoj fazi i povjerena je firmi “Vinković” iz Oštre Luke, a derventski vatrogasci će nakon više od pola vijeka dobiti savremenije uslove za brži i efikasniji rad.

Simić je istakao da je već raspisan tender i za drugu fazu u vrijednosti oko 300.000 KM, kao i poziv za izbor izvođača radova spoljašnjeg uređenja objekta.

“Derventa je trenutno pravo gradilište jer se od početka građevinske sezone realizuju brojni projekti. Osim izgradnje vatrogasnog doma, rade se saobraćajnice i drugi infrastrukturni projekti”, rekao je Simić.

Načelnik Odjeljenja za stambeno–komunalne poslove Jefimija Šerbić istakla je da prva faza izgradnje vatrogasnog doma podrazumijeva podizanje konstruktukcije objekta do krova.

“U drugoj fazi su fini radovi, odnosno postavljanje stolarije i unutrašnje uređenje. Kada se radi o spoljnom uređenju objekta, tek je raspisan poziv za prvu fazu ovih poslova, odnosno uređenje prostora oko objekta, oba prilaza iz Željezničke ulice i Brodske, te uređenje dijela Motajičke ulice i parkinga”, istakla je Šerbićeva.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa Slaven Pijetlović rekao je da će kada bude završen novi vatrogasni dom biti funkcionalan objekat sa svim sadržajem koji može da pruži vatrogascima nesmetan rad.

“Vatrogasni dom koji trenutno koristi Vatrogasna jedinica Derventa izgrađen je 1950. godine u samom centru grada, gdje je velika frekvencija saobraćaja, i kao takav predstavlja veliki problem pri izlasku na intervencije”, rekao je Pijetlović.

On je dodao da i garažni i radni prostor, koji je građen po standardima 1950-tih godina, nije mogao da zadovolji potrebe za dalje širenje i napredovanje Vatrogasne jedinice.

Skupština opštine Derventa donijela je u decembru 2018. godine odluku o izgradnji objekta za potrebe Teritorijalno vatrogasne jedinice u Motajičkoj ulici.

SRNA

Preporučujemo