Home GRADOVIDerventa Održana tradicionalna manifestacija “Raspjevani maj 2018”

Održana tradicionalna manifestacija “Raspjevani maj 2018”

by admin

U Derventi je održana tradicionalna manifestacija “Raspjevani maj 2018”, koju je po sedmi put organizovala Javna ustanova Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” iz ove opštine.
Pobjednik u prvoj kategoriji je Maja Orlando iz Osnovne škole /OŠ/ “19. april” iz Dervente, a drugo mjesto je osvojila Dragana Bardak iz OŠ “Sveti Sava” iz Broda.

U drugoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Dunja Jurkas iz OŠ “Dositej Obradović” iz Doboja, a druga pozicija pripala je Maji Vitlešević iz OŠ “Petar Petrović NJegoš” iz Boljanića.

U takmičenju su učestovala 24 učenika iz 11 škola.

Direktor Centra “Budućnost” Vladan Popović, koji je otvorio takmičenje, u izjavi novinarima je rekao da manifestaciju organizuju povodom Dana ustanove i krsne slave Svetih Ćirila i Metodija.

“U takmičenju u vokalnom izvođenju učestvovali su učenici osnovnih škola sa naše regije. Jako smo zadovoljni jer imamo rekordan broj učesnika ove godine”, rekao je Popović.

Nastavnik muzičkog u centru “Budućnost” Violeta Pećić rekla je da se manifestacija organizuje već sedmu godinu, ali da se drugi put takmičenje odvija po kategorijama.

“Djeca se takmiče u dvije kategorije, nižih i viših razreda. U revijalnom dijelu učestvuju učenici iz Broda, Doboja i Dervente”, rekla je Pećićeva.

Za prva dva mjesta po kategorijama domaćin je obezbijedio novčane nagrade i diplome, dok će ostalim učesnicima biti dodijeljene samo diplome za učešće.

Manifestacija je održana u prostorijama Centra za kulturu Derventa.

SRNA

Preporučujemo