Home Vijesti plus + Održana VI Međunarodna konferencija „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“

Održana VI Međunarodna konferencija „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“

by admin

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske 26. i 27. oktobra 2017. godine uspješno su organizovali VI Međunarodnu konferenciju „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“. Konferencija je održan pod pokroviteljstvom Savjeta za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u Banjoj Luci (Konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske).

Na navedenoj konferenciji učestvovalo je preko 280 stručnjaka iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, predstavnika jedinica lokalne samouprave, predstavnika ministarstava u Vladi Republike Srpske, Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Slovenije, AMS RS, predstavnika fakulteta i udruženja građana Republike Srpske kao i regiona. Ovogodišnjoj konferenciji je prisustvovao i predstavnik Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja.

Konferenciju je otvorio predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, koji je u uvodnom govoru pozdravio sve prisutne zahvalio im se na velikom odzivu, navodeći kako je konferencija organizovana u cilju kontinuiranog stručnog usavršavanja i povećanja spremnosti za obavljanjem povjerenih zadataka zaposlenih u subjektima bezbjednosti saobraćaja, sagledavanja najnovijih naučnih i stručnih dostignuća u ovoj oblasti, te razmjene iskustava u radu na unapređenju bezbjednosti saobraćaja sa zemljama iz regiona.

Pored predsjednika Narodne skupštine prisutne su pozdravili i uputili im riječi dobrodošlice ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, predsjednik organizacionog odbora konferencije, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović te predsjednik programskog odbora Krsto Lipovac.  Skup se obratio i  predstavnik Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja Laurences Atchison.

Na konferenciji je prezentovano 55 stručnih radova, a svim učesnicima obezbjeđeni su Zbornici radova, CD-ovi sa kompletnim materijalom vezanim za konferenciju, konferencijske torbe, flajer, blokčići, fascikle i olovke.

Konferenciji su bili prisutni i Dervenćani, pripadnik PS Derventa Siniša Đekić, koji i predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja Dervente, te ispred opštine Derventa Dara Marić.

I ove godine, kao i predhodnih, dodjeljeno je nekoliko zaslužnih priznanja i zahvalnica.

Priznanja za istaknut rad na unapređenju bezbjednosti saobraćaja i odličnoj saradnji i koordinaciji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja ove godine dodjeljena su  Željku Šainoviću, Opština Brod, Denisu Stevanoviću, Opština Stanari i Slavku Davidoviću, Grad Banja Luka.

Priznanje za najaktivnije auto-moto društvo ove godine dobilo je auto-moto društvo „Banja Luka“, a priznanje je primio najzaslužniji čovjek Milan Mačković. Priznanja su dodjeljena i za tri najbolja rada u kategoriji „Studentski radovi“. Ove godine to su radovi autora Sreten Jevremović, Dragana Savić, Predrag Janjić, te  Miloš Petković, kao i  Milena Simić, Miljan Lazarević, Lazar Savković, Mladen Marina, te dva mlada istraživača Ognjena Sančanina i Stefana Milankovića.

Podsjećamo da je priznanje  za istaknut rad na unapređenju bezbjednosti saobraćaja i odličnoj saradnji i koordinaciji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja 2016. godine dobio   Siniša Đekić iz Derventa.

Radio Derventa/absrs.org

Preporučujemo