Home GRADOVIDerventa Dragišić opravdao očekivanja na klupi Tekstilca

Dragišić opravdao očekivanja na klupi Tekstilca

by admin

Osvajanjem boda protiv Podrinja u prošlom kolu Tekstilac Kort je izborio plasman u Ligu za prvaka RS i tako ispunio glavni cilj ove sezone, a mečeve protiv pet najboljih ekipa u mini-ligi iskoristiće da kristališe tim za narednu sezonu.

Dervenćani nisu najbolje započeli proljećni dio prvenstva pošto su zabilježili dva poraza, ali su onda na tri naredna meča osvojili pet bodova čime su i matematički izborili plasman među šest ekipa, jer od sedme Kozare imaju četiri poena više.

Morali smo izvući maksimum protiv Podrinja da osvojimo taj bod koji nam je donio plasman u Ligu za prvaka. Oni su kvalitetna ekipa, poslije Borca možda i najkvalitetnija u ligi, rame uz rame sa Rudar Prijedorom. Sada nam je osnovni cilj da afirmišemo mlađe igrače i vidimo na koga možemo računati naredne sezone. Mladima je teško dati šansu kada postoji pritisak rezultata, ali sada će igrati rasterećeno, što će nam dati sliku ko koliko zaista može – rekao je trener ekipe Zoran Dragišić koji je u Derventu došao u pauzi između dva dijela prvenstva.

Njegova ekipa ima drugu najbolju odbranu u ligi sa 14 primljenih golova, ali ne tako dobar napad koji je dao svega 17 pogodaka, koliko imaju dvije ekipe sa začelja tabele, Sutjeska i Borac Šamac.

Svaka ekipa ima svoju kompoziciju, a naša je takva da se bolje snalazimo u defanzivi. Naravno, poradićemo i na efikasnosti, svaka ekipa mora igrati prema naprijed i postizati golove. Tome moramo da težimo – dodao je Dragišić.

Tečnija igra u ofanzivi od Tekstilca može se očekivati naredne sezone pošto dobro napreduje prikupljanje novca za vještački teren na kojem bi se bez problema moglo raditi u lošim vremenskim uslovima. Član uprave “krojača” Davor Pijetlović naglasio je da je do sada u akciji “Kvadrat za budućnost” prikupljeno 113.500 maraka, što je sasvim dovoljno da budu završeni zemljani radovi, a gradnja će početi u junu.

Kod nas klubovi ne mogu bez plastične podloge, jer je od oktobra do aprila nemoguće raditi u blatu, po kiši i snijegu. Na vještačkom terenu je mnogo lakše uigrati ekipu, bolji je rad omladinske škole i što je najvažnije, ne gubi se kontinuitet u radu. Bez toga nema uspjeha – zaključio je trener tima iz Dervente

Danijel Radujković/Glas Srpske

Preporučujemo