Home GRADOVIDerventa Simić: Derventa da bude regionalni centar i da ima status grada

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić najavljuje borbu za dobijanje statusa grada, i vraćanje sjedišta institucija regionalnog karaktera  koje su nekada bile u Derventi.

„Derventa treba da postane manji privredni regionalni centar i da ima status grada. Nama to pripada po mnogo parametara i uvjeren sam da neće proći mnogo vremena da to dobijemo”, kaže Simić.

Uvjeren je da će na tom putu imati sve one koji žele da se lokalna zajednica razvija i da svi stanovnici žive bolje. Očekuje nastavak podrške od institucija Republike Srpske i BiH, ali i međunarodnih donatora.

Simić, kome je ovo četvrti mandat, izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u proteklom vremenu, koje svaki građanin Dervente  i onaj koji dođe u Derventu može vidjeti.

“Derventa je danas moderan grad, sa najmanjom stopom nezaposlenosti, kreditnim zaduženjem od 6,72 odsto budžeta, sa najmanjom administracijom u odnosu na broj stanovnika. Stvorili smo povoljno privredno okruženje i veoma uspješno posluje 14 austrijskih, deset italijanskih, tri njemačke firme, te značajan broj domaćih preduzeća. Biće još novih proizvodnih pogona i radnih mjesta. Jedna grupa investitora već je boravila u Derventi i obišla je nekoliko lokacija“, kaže Simić.

Kompletan intervju sa načelnikom Dervente Miloradom Simićem, pročitajte na Posavske Novosti.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00