Home GRADOVIDerventa Protivgradna zaštita: Ispaljeno devet raketa

Protivgradna zaštita: Ispaljeno devet raketa

by admin

Zbog nestabilne vremenske situacije, sistem protivgradne zaštite je preveden u punu pripravnost dana 26.06.2016. godine u vremenskom periodu 15.00 – 21.00 časova na teritorijama Brčko Distrikta, Gradova Bijeljina, Doboj i opština Srbac, Prnjavor, Derventa, Brod, Modriča, Šamac, Donji Žabar, Pelagićevo, Gradačac, Lopare, Ugljevik, Zvornik i Bratunac.

U periodu 18.55 – 19.28 časova dejstvovalo je 10 protivgradnih stanica, pri čemu je ispaljeno ukupno 26 protivgradnih raketa na teritoriji Grada Doboj (3 stanice, 11 raketa) i opština Modriča (2 stanice, 6 raketa) i Derventa (5 stanica, 9 raketa).

Izrazito visoke vrijednosti potencijalne energije nestabilnosti i vlažan, nestabilan tropski vazduh (identično kao prethodnog dana) uslovili su intenzivne konvektivne razvoje južno i u centralnom dijelu branjene teritorije u predvečernjim časovima.

Pravovremenim dejstvima protivgradnim raketama spriječene su pojave šteta od grada. Od strane strijelaca imamo prijavu sugradice u pljusku na području Gradova Bijeljina i Doboj i opštine Derventa.

pgprs-info.com

 

Preporučujemo